MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Revival


Bookmark

Data

Released Prosinac 2017
Format Albumi
Vrsta Hip-hop / Political Rap / Rap-Rock
Dodano Srijeda, 11 Travanj 2018
Žanr Hip-Hop
Length 1:17:39
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2017
Država SAD
Etiketa Aftermath / Shady / Interscope
Edition details Objavljeno: 15. prosinca 2017.
Tags Interscope Eminem Shady records Aftermath

Review

Rijetko kada Eminem razočara svojim stvaralaštvom pa je tako i s Revival posložio jedan solidan popis pjesama i, možda previše kolaboracija. Slušajući Eminema od njegovih prvih albuma, uvijek me se dojmio po tome što je više manje solirao na svim albumima, nije pretjerivao s kolaboracijama (osim onih bitnijih kolaboratora), dok je s Revival startao jako i već prvu stvar koju je prikazao javnosti bio je duet s Beyonce. Možda ga je Queen B ovoga puta upotpunila onako kako nije umio sam pa je stvar ispala poprilično dobra, možda i emotivna, ovisno o kutu gledanja i slušanja.

Album nije loš, Slim se još uvijek drži onog starog izbacivanja bijesa, spominje svoju kćer, spominje Kim – ništa novo, samo drugačiji način prezentiranja i upoznavanja svojih sljedbenika s pokojim do sada nepoznatim detaljem iz svog burnog života. Stiže i druga kolaboracija, s cijenjenim Edom Sheeranom, kojeg slušam, ali se pojavljuje na previše tuđih albuma i ostavlja svoj trag po cijeloj glazbenoj industriji; River – zvuči dobro, obećavajuće. Eminem opet izbacuje svoj bijes, proklinje neke situacije iz svog života, dok se Ed javlja tu i tamo i tek s kojim pridjevom opisuje (sebe?), Eminema stvarajući jednu zarazu melodiju, koju se može poslušati nekoliko puta na repeateu.

Laganim korakom kroz preslušavanje stižem do 'Tragic Endings' koja započinje glasom Skylar Grey, iz nekog razloga na prvu mi se ne sviđa. Ne sviđa mi se početak, sve dok njen glas ne dođe više do izražaja, a stiže ga Eminemovo repanje. Eminem uvijek odlučan, čvrstog stava, čak i ako mu je pjesma loša, napravi nešto od nje, zbog čega mi se mišljenje mijenja kada dolazi refren u pitanje. Njihova suradnja poznata je odavno -  što između njih dvoje, što s Dreom, stoga bi bilo žalosno kada bi razočarali na toj razini; izvukli su se dobrim refrenom i beatom koji zvuči obećavajuće za sljedeće singlove koje će Eminema nakon Eda i Beyonce izbaciti.

Možda su i Eminema dostigle godine pa ni sam više ne zna odakle bi crpio inspiraciju, zato mu toliko i treba da upotpuni trilogiju albuma. Odradio je još jedan solidan zadatak i sada može mirovati neko vrijeme i prošetati po svojoj prošlosti u nadi za pronalaskom novog materijala koji će pripremiti. Ukoliko, iz nekog razloga taj bijes ga ne uputi u drugom smjeru pa odluči da je krajnje vrijeme da podvuče crtu u karijeri i zatvori još jedno poglavlje u svom životu.

Anja Čančar

Hits 1256
The Marshall Mathers LP2 « The Marshall Mathers LP2 Eminem Albumi Kronologija Music to Be Murdered By » Music to Be Murdered By

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42