MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Curtain Call: The Hits


Bookmark

Data

Released Prosinac 2005
Format Kompilacije
Vrsta Midwest Rap / Hardcore Rap
Dodano Četvrtak, 20 Veljača 2020
Žanr Hip-Hop
Length 1:17:55
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2005
Država Europa
Etiketa Aftermath Entertainment ‎/ Shady Records ‎/ Interscope Records ‎/ Web Entertainment ‎/ Aquarius Records
Catalog Number 0602498878934
Edition details objavljeno: 6.12.2005.; izvršni producent: Eminem; producenti: Eminem, Dr. Dre, Jeff & Marky Bass, Mike Elizondo, The 45 King i Mel-Man; snimano: 1998. - 2005.
Tags Aquarius Records Eminem Mike Elizondo Dr. Dre Shady records The 45 King Aftermath Entertainment Web Entertainment Mel-Man Jeff & Marky Bass

Review

Nakon četiri albuma i jednog soundtracka koji su se prodali u više od šezdeset milijuna primjeraka Marshall Bruce Mathers treći izdaje kolekciju hitova u namjeri da zaokruži dosadašnju karijeru ispred mikrofona i ritam mašine. Sada slijedi rad iza iste u vidu produciranja.

Ime ove kolekcije je Hits a ne Best of i koja je razlika? Ulazili bi u problematiku koje zapravo i nema jer kompiliranje je zeznuta stvar. Da li uvrstiti najprodavanije singlove, najviše pozicionirane na top ljestvicama, one pjesme koje su vam kao autoru drage ili one koje predloži izdavač? Radi li se kompilacija zbog presjeka karijere ili zbog ispunjavanja obaveza prema diskografskoj kući? Kartaju li belu Cobain, Hendrix, Morisson i Joplinova? Na neka pitanja nema jednostavnog odgovora.

No dogovor na pitanje «Tko je najveći bijeli MC?» jest Marshal Buce Mathers treći. Točka.
Njegov flow je specifičan ali mu je i pomogla činjenica da mu je koža svjetlija od kolega. Nije to rasizam nego također činjenica da je većina konzumenata ove vrste glazbe u Sjedinjenim američkim državama bijela i iz predgrađa te su im Beastie Boysi dosadili do 1999. godine kada Eminemu izlazi prvi album iz kuhinje Dr Dre-a. Ostalo je povijest išarana roditeljskim prosvjedima o kvarenju omladine i naljepnicama «Parental Advisory – Expicit Content».

Od 16 stvari (Intro ne računam) tri su nove i to Fack, When Im Gone i Shake That feat Nate Dogg. Na kraju je i duet sa Elton Johnom iz 2001. godine i dodjele Grammyja u skladbi Stan.
Ta stvar je neobično važna jer 2001. u vrijeme ludih dana potpisnik ovih redaka prišao je DJ-u u Downtownu (disco klub, op.ur.) s nadobudnom željom da pusti nešto žešće do trenutne playliste. Dobio je Stan.

Osim toga, kompilacija je skroz na mjestu i sadrži sva opća mjesta Eminemove karijere (da se poslužim rječnikom Zlatka Galla).

Antonio Hadrović

Hits 62

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42