MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Ožujak 2019
Format Albumi
Vrsta Pop / Alternative/Indie Rock / Indie Electronic
Dodano Ponedjeljak, 18 Studeni 2019
Žanr Pop
Length 42:48
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2019
Država SAD
Etiketa Darkroom / Interscope
Tags Billie Eilish

Review

Moram priznati, „Bad Guy“ sa i bez Justina Biebera je odlična nota za razgibat se plesnim koracima, izuzev stihova koji su bez pardona vulgarni, a izgovara ih tek 17-ogodišnja djevojčica; time ipak ni približno nisam mogla predočiti kakav je nastavak albuma.

Kritičari ga hvale, hvale Eilish, njezino umijeće pisanja, vokalnog izražavanja i pristupa na glazbenom tržištu. Još jedna djevojčica u moru psina koje kruže oko nove žrtve čije će sposobnosti isklesati u veliku svotu dolara.

Nemam neke posebne preferencije prema njoj, osim „Bad Guy“, ali dajem joj priliku – najprije na instagramu, gdje Eilish zapravo poprilično ekscentrična s objavama: uvijek su u pitanju fotografije gdje pokazuje zube (doslovno i figurativno), prevladavaju jarke boje, a ona je gotovo uvijek u odjeći koja joj je prevelika pa možda samim time i skriva svoju ranjivost.

Ponovno spominjem „Bad Guy“, zašto? Pa zato jer je pjesma stvarno plesna, dobrog ritma, simpatično uglazbljena, a opet s druge strane stvara dozu nervoze i skeptičnosti što će stići nakon nje. Stiže „Xanny“ i jedino što ja u tom trenutku čujem jest Lana Del Rey, potpuno potonuće nakon lošeg momka i samo osjećam u jednom trenutku navalu depresije i potrebu da promijenim pjesmu ili glazbenika, kako god. No, kako je ona odvažna, tako joj ipak treba dati priliku, zažmiriti na jedno oko i prebaciti na drugu pjesmu, koja ipak podiže malo atmosferu.

Billie Eilish mi nikako ne upada u oko, ili uho, jednostavno mi njezino klepanje stihova i ritmovi ne pašu. Kada god odlučim poslušati nešto brzinski na Deezeru, „Bad Guy“ mi je i dalje jedini izbor što se tiče njezinih pjesama. Možda u ovom trenu nismo stvorene jedna za drugu, a možda ja više ni ne razumijem ništa osim ljubavnih jadikovki pa mi njezino odvažno pokazivanje zubi nije od neke pretjerane važnosti.

Sve u svemu, možda joj više pažnje posvetim nekom drugom prilikom, kada se i ja osjetim odvažnom, do tada će ju zasigurno netko drugi zapaziti i opaliti njezine stvari svaki put kada sjedne u auto ili stavi slušalice u uši.

 

Anja Čančar

Hits 703

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42