MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2013
Format EP
Vrsta / Punk rock
Dodano Utorak, 14 Travanj 2015
Žanr Rock
Length 13:19
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2013
Država US
Etiketa Pax Americana Record Company
Catalog Number PAX-AM 037
Edition details Produkcija: Ryan Adams i Fall Out Boy
Tags Fall Out Boy Ryan Adams Pax-Am Island Records

Review

Što se dobije kada Fall Out Boy želi napraviti nešto žestoko? Dobije se Pax Am Days... a to je ni manje ni više nego - kaša natrpanih zvukova koji udaraju po glavi. Dakle, EPPax Am Days je, takozvani (oni su ga tako nazvali), dvnodnevni maraton benda i producenta Ryana Adamsa u Pax Am Studiju. U njemu su pokazali... erm, srž svojih punk korijena?

EP sadrži osam pjesama, u trajanju od prosječno minutu i 40, osim jednog izuzetka koji traje (čak!) 2:41. Možda sam ja previše nježna, pa mi tvrd i sirov zvuk ne paše, ali ovdje nije stvar u zvuku, već u nekakvom kaosu u pjesmama, bez dovoljno melodije da bi na nešto sličilo, bez dovoljno rifova da bi imalo stava, bez uklapanja jedno u drugo, ovdje možemo čuti samo jedan punk... i to ne baš dobar punk. No, priznajem, neke pjesme stvarno imaju dobre dijelove, tako na primjer Hot To The Touch, Cold On The Inside ima odličan početak (Fall Out Boy-ish), i kad pomislimo da će sada ta pjesma prerasti u nešto više, ili pak barem ostati takva kakva je, ona završi - bez da je išta rekla. Kao da slušam previewepjesama, takve su ove pjesme. Dakle, ima doista dobrih temica, ali one nisu obrađene pa propadaju u masi neusklađenih treštećih zvukova. Osim toga, velika kvaliteta ovog benda je Patrickov glas, koji uvijek koriste za beskrajne „Wooo-aah-ooh“-ove, ali njegov glas ovdje ne može doći do izražaja te se sve svede na dernjavu u kojoj, istinabog, nije baš dobar.

Možda je ovaj EP toliki šok na psihu jer je potpuno drugačiji od svega što je FOB ikad pustio u širu javnost. Valjda su htjeli pokazati svoje drugo lice, ali mislim, što su htjeli pokazati? Koliko lošiji od sebe mogu biti pa da bismo više cijenili njihove druge albume?

Basist Pete Wentz za album je izjavio kako misli da postoji dio u fanovima koji bi cijenio buku koju koju su postigli s Ryanom te je nadodao:Bilo bi odlično da su fanovi u mogućnosti to čuti - čuti sirovu energiju koja se stvori iz takvih sesija.Bend je album nazvao kolekcijom pjesama koje su napravili za zabavu, pjesme u kojima puštaju demone van. Sve je to lijepo i sve je to u redu, ali ne treba sve te demone i svima pokazati.

Dakle, ima, stvarno ima dobrih dijelova u pjesmama, ali oni traju po desetak sekundi, pa na kraju iz toga ne ispadne ništa. Stoga je ovaj EP, po mom mišljenju, jedan loš bljutav čušpajz.

Valentina Botica

Hits 2451

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici