MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
MTV Unplugged


Bookmark

Data

Released Lipanj 2020
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Contemporary Pop/Rock / Adult Alternative Pop/Rock
Dodano Srijeda, 12 Kolovoz 2020
Žanr Pop-Rock
Length 43:30
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2020
Država Europa
Etiketa Warner Records
Catalog Number 0190295279363
Edition details objavljeno: 12.6.2020.; snimano: 3.8.2019. - Hull City Hall, Kingston upon Hull
Tags Liam Gallagher Warner Music

Review

Liam Gallagher, bivši vokal grupe Oasis, izbacio je svoj novi album, „MTV Unplugged“, snimljenim pred publikom. Navedeni se album sastoji od 10 pjesama.

Iz preslušavanja albuma se vrlo lako može zaključiti da je stil izvođenja podjednak prethodnim albumima. Naravno, pjesme su prožete uglavnom melankoličnim motivima kakvu indie/alternativni rock većinski predstavlja. Ljubitelji indie glazbe su zasigurno poslušali navedeni album, no fanovi rocka će preslušavanjem primjetiti gotovo identično izvođenje pjesmo za pjesmom, što predstavlja veliku monotonost albuma. No, postoji intrumentalna prednost takvoga izvođenja, jer usprkos svemu se uspjeva dočarati put kroz album, koji se ponekad činio mukotrpan.

Veliki broj članova pratnje je zauzimalo, osim modernih-elektičnih glazbala, i klasične instrumente, poput violina, kontrabasa, itd. Ponajviše su se i skladbe razlikovale instrumentalnom, a ne vokalnom izvedbom, iako postoje poneki djelovi koji se čine „novim“ u stilu izvođenja.

Usprkos tome, Liam Gallagher je u suštini ostao onaj Liam Gallagher kakvog ga pamtimo iz Oasisa po stilu izvođenja, ali umorniji, možda jer je prošlo 11 godina od raspada kultnoga benda, ali je možda zbog pretvaranja ljubljene glazbe u puki posao. Razvitak glazbenika se vidi po izmjeni u skladbama kroz vrijeme, a ne po gotovo istom stilu izvođenja.

Domagoj Landeka

Hits 476
Why Me? Why Not. « Why Me? Why Not. Liam Gallagher Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma