MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Još te mogu iznenaditi

Bookmark

Data

Released Ožujak 2020
Format Albumi
Vrsta
Dodano Srijeda, 22 Srpanj 2020
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2020
Država Hrvatska
Etiketa Croatia Records
Tags GEA Croatia Records

Review

GEA iliti Grupa Euro Art na sceni je već 17 godina kada ju je osnovao klavijaturist Dario Sinjeri, iako je afirmiranost i veću popularnost stekla tek u posljednjih nekoliko godina.

Zapravo sam se iznenadio kad sam shvatio da u rock krugovima poznati glazbenik Neno Kos već 4 godine svira s bendom, pa s time pomalo i razočarao jer poznavajući njegov opus, bilo bi prirodno očekivati jako dobar rock, s obirom da je 1996. i 2001. izdao s Crnim Perjem njihova dva najbolja albuma.

Zašto kažem razočarao?

Album "Još te mogu iznenaditi" se teško može gledati kao cjelina. To je zapravo nakupina radiofoničnih singlica, koje kao da su ubačene u softver za kreiranje takvih pjesama. Razočaravajuće je i to što na trenutke potencijal ("Na mome nebu") i volja za malo žešćim zvukom postoji, kao i veliko instrumentalno i opće glazbeno znanje, i očita uloga producenata je jako ograničila bend.

Pjesme nisu loše. Pjesme nisu fenomenalne. Pjesme su samo to - pjesme. One koje čujete na radiju ili u reklami za nekog telekomunikacijskog operatera, ali to je ono što donosi zaradu, naspram velikog glazbenog talenta. Nažalost.

Ipak, mislim da album zaslužuje 3 zvjezdice, iako sam se dugo dvoumio, no naspram raznoraznih netalentiranih glazbenika kojima nije strano izbacivati strašno lošu glazbu, ovo su ipak momci koji svirati znaju, i nadam se da će se u budućnosti ipak malo ohrabriti.

Dražen Plukavec

Hits 459

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma