MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Why Make Sense?


Bookmark

Data

Released Svi 2015
Format Albumi
Vrsta / Alternative dance / Alternative/Indie Rock / Indie Electronic
Dodano Utorak, 22 Rujan 2015
Žanr Electronic
Length 44:49
Broj diskova 1
Edition date Svi 2015
Država UK
Etiketa Domino
Catalog Number WIGCD313
Edition details objavljeno: 18.5.2015.; produkcija: Hot Chip i Mark Ralph; snimano: 2014. - Club Ralph (London)
Tags Domino Hot Chip Mark Ralph

Review

Iako vas naslov može asocirati na Talking Heads i genijalni „Stop making sense“, novo izdanje londonskih indietroničara donosi nam jednu sasvim drugu priču. Otprilike tri godine nakon prethodnika (koji je unatoč solidnim pjesmama relativno brzo zaboravljen), Hot Chip nastavljaju sa standardnom recepturom kojom su nas oduševili prije desetak godina kada su svojom štreberskom pojavnošću i inovativnim korištenjem plesne elektronike osvojili publiku. Međutim, kao što je to bio slučaj i sa zadnjim albumom, ni na ovaj se nećete zalijepiti.

Valja ipak reći kako su Hot Chip na račun ovog izdanja pobrali dosta dobre kritike u matičnoj im domovini, ali osobno ne znam čemu entuzijazam. Pjesme, premda korektne, nisu ništa bolje od tek šarmantnih. Doima se da su glazbenici našli svoju nišu, svoju sigurnu zonu u kojoj imaju vjernu publiku i ne haje previše za nadolazeće trendove i nove generacije. U takvoj komotnoj situaciji slobodno možete raditi stvari po svom guštu, eksperimentirajući tek pomalo unutar žanrovskog spektra, a energija i strast postaju samo sporedni faktori na koje nailazimo tek povremeno.

Ono  što diže album je svakako deluxe izdanje s posebnim EP, koje sadrži nekoliko pjesama koje su puno bolje i prijemčljivije od standardnog izdanja. Cijeli taj dodatak je nekako življi, veseliji i živahniji i upravo vas taj dio albuma može natjerati na novo slušanje čak i ako niste obožavatelj. I prije će biti da su sve pjesme s proširenog izdanja zbog svoje uzbudljivosti trebale biti u standardnom izdanju, ali vjerojatno se zbog koherentnosti albuma od toga odustalo.

Od do sad izdanih singlova izdvaja se „Need you now“, kojeg prati zanimljivo ispričan video spot. Također je neloša i „Easy to get“, dok je teški promašaj učinjen u „Love is the future“ s potpuno besmislenom rap dionicom. A nakon pjesme kao što je „White wine and fried chicken“ više ne znate što bi mislili o bendu kojem su tekstovi inače bili jak adut. Do kraja preslušavanja posljednja stvar nekako izvuče cijeli album svojim ipak eksperimentalnim pristupom.

I kada se upravo u toj pjesmi autori pitaju: „Why make sense when the world around refuses?“, (za slučaj da nam se više ne sviđa njihova glazba), znamo da je odgovor dan još u prvoj pjesmi u tekstu koji kaže: "Replace us with the things that do the job better".

Toni Plićanić

Hits 1102
In Our Heads « In Our Heads Hot Chip Albumi Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42