MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2021
Format Albumi
Vrsta / Modern Electric Blues / Traditional Blues
Dodano Utorak, 21 Rujan 2021
Žanr Blues
Length 46:18
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2021
Država SAD
Etiketa Need To Know
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 20.8.2021.
Tags Malcolm Holcombe Need To Know

Review

Album "Tricks of the Trade" Malcolma Holcombea jučer je objavila izdavačka kuća NEED TO KNOW MUSIC uz globalnu radijsku promociju G Promo PR.

Ovaj glazbenik do sada je izbacio 16 ili više albuma od sredine 90-ih, no od 2015. objavio je šest cjelovitih albuma i posebnu seriju singlova. Pored toga doista je često nastupao sve do pojave ove boleštine, no bez obzira na sve, Malcolm Holcombe jednostavno nije posustao i priča je usprkos svemu dobila svoj jasni i stalni tok u kome su se rađale sjajne stvari.

Čudna fuzija Toma Waitsa, JJ Calea, Whitea, Raya Wylieja Hubbarda, Jamesa McMurtryja, Brucea Springsteena i drugih "problematičnih" izvođača dala je naslutiti odličan glazbeni sadržaj i baš se to dogodilo na ovom albumu. A kako se stvari redaju, priznajem da Malcolm "piči" sto na sat okružen svojim frendovima, sjajnim glazbenicima kao što su Dave Roe i Jared Tyler. I, kako se ono kaže, ekipa zna svoj posao, kuže se i zapravo samo razmijenjuju tu pozitivnu furku i baš zato album zvuči tako opako dobro! Malcolm, Dave i Jared uz Milesa McPhersona čine bend. Ron de la Vega posebno se pojavljuje na violončelu "Lenora Cynthia". Malcolm je na nedavnim pločama dobio izvrsnu vokalnu podršku od Iris DeMent i Grega Brown, a ovdje Mary Gauthier i Jaimee Harris dodaju svoj glas brojnim pjesmama, uključujući i "Higher Ground".

Malcolm Holcombe dolazi iz raznih glazbenih tradicija: folka, countryja, rocka, bluegrassa, bluesa i gospela, a sve je to pretopljeno u vlastiti originalni glazbeni izričaj i samo mogu napisati "kapa dolje" ! U njegovim pjesmama ima mistike, nije sve precizirano, a pjesme dobivaju svoje ozračje i oblik baš onoliko koliko treba i to je doista izvrsno!

Ovaj album ima baš sve i to treba poštivati, jer teško da bi se ova glazbena priča mogla bilo kako propustiti i ispustiti. Sve oko ovog albuma odigralo se spontano i nakon studijskih sessiona svi su bili zadovoljni i na kraju "Tricks of the Trade" Malcolma Holcombea zvuči tako "cool'.

Evo kako to i drugi čuju i opisuju: “Fans of Waits, White, Ray Wylie Hubbard, James McMurtry and other troubadours of the troubled should naturally gravitate to Holcombe whose adventurous wordsmithing and tough, blue collar storytelling are easily on par with the finest of his peers.” - American Songwriter

“There is no sense of artifice. Every note counts, every line is meant, and his rumbling, crumbling baritone tosses and turns inside songs, squeezing every last spark from their smouldering fire.” - The Irish Times

Mladen Lončar - Mike

Hits 683

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku