MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2012
Format Albumi
Vrsta Rock / Southern rock
Dodano Četvrtak, 23 Listopad 2014
Žanr Rock
Length 1:05:30
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2012
Država Europe
Etiketa Atlantic
Catalog Number 7567-87622-5
Edition details Producent: Kid Rock
Tags

Review

„Rebel Soul“ je deveti studijski album američkog južnjačkog rokeraKid Rocka. Svih četrnaest pjesama Kid Rock je sam isproducirao i snimio u svojem vlastitom kućnom studijuAlllenRoadHouse studio. Rezultat je vrlo intiman album za koji i sam glazbenik kaže da mu je jedan od najdražih u karijeri.

Ono što mu je nedostajalo u poslijednje vrijeme je osjećaj prave južnjačke slobode i buntovništva. Taj osjećaj se ponovo vratio na ovom albumu.

Osim njegovog uobičajenog southern rock stila, na ovom albumu se izmjenjuju i punk, blues, soul, country pa čak i hip-hop i gospel.You take people on this musical journey, taking them up, taking them down. That's what I wanted this record to feel like.- govori Kid Rock o albumuRebel Soul.

U album nas uvodi lagana, moćnim bubnjevima ispunjena „Chickens in the Pen“. Pjesma o partijanju u krčmiDew Dropkoja bi lako mogla postati vrlo često pjevana stvar uz kakvu bocu vina i dobro društvo.

„Let's Ride“ je prvi singl i spot s albuma. Govori o onome što proživljavaju američki vojnici koji se bore u Afganistanu i ostalim prekomorskim zemljama.Programmed to bleed red, white and bluenabolje govori što Rock misli o tom angažmanu. Zanimljivo je da se Rock odlučio za starinski vokoder kako bi dodao efekt svojem vokalu umjesto nekih modernijih tehnologija.

„Three Chords And The Truth Boogie“ ili skraćeno „3 CATT Boogie“ je još jedna roadhouse blues kritika aktualne politike.

Kid Rock je rođen u Detroitu pa je tako i jednu pjesmu posvetio svom rodnom gradu. „Detroit, Michigan“ je oda Detroitu i njegovom značaju za američku povijest i kulturu.

Naslovna pjesma albuma je, naravno, himna slobodi i američkim bespućima gdje se svaki pravi buntovnik bez razloga odlazi suočavati sa svojim demonima. A kad se vrati kući čeka ga njegov „Redneck Paradise“ s viskijem, kolibom, pjesmom i opijanjem do zore. „Redneck Paradise“ su napisali 2007.The Young Brothersi poslali je Kid Rocku koji ju je zatim uvrstio na svoj album.

„Happy New Year“ je lijepa icatchypjesmica koje ću se sigurno sjetiti na dočeku Nove Godine. „Mirror“ je lagana, mračan i duboka introspekcija vlastite duše potaknuta, a čime drugim nego alkoholom i neuzvraćenom ljubavi. „Mr. Rock 'n' Roll“ je svojevrstan medley sa podsjećanjem na velikane rock and roll glazbenog izričaja.

Album zatvara ozbiljna i oproštajna „Midnight Ferry“.

Sve u svemu, Kid Rock je napravio vrlo dobar posao ovim albumom, na kojem će nemali broj slušatelja pronaći nešto za sebe.

Matija Čaić

Hits 815
Rock`n`Roll Jesus « Rock`n`Roll Jesus Kid Rock Albumi Kronologija First Kiss » First Kiss

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42