MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Enjoyment

Bookmark

Data

Released Studeni 2005
Format Video
Vrsta Rock / Indie / Indie rock
Dodano Ponedjeljak, 30 Svi 2011
Žanr Indie
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2005
Država V. Britanija
Etiketa Polydor
Tags

Review

To što su u vrijeme pisanja moje recenzije za njihov album Employment pobrali cijelu silu nagrada na netom održanim ShockWave NME Awards bila je velika stvar, no eto sam je slučaj htio da su Kaiser Chiefs nešto prije nego sam krenuo pisati vlastiti osvrt na njihov DVD Enjoyment također trijumfirali u kategoriji najboljeg albuma na ovogodišnjoj 51. po redu Ivor Novello dodjeli glazbenih nagrada. E sad čovjek se zapita da li je stvar u meni i da li im ja donosim neku ludu sreću ili je ipak riječ o tome da su Kaiseri trenutno najbolje što nam otok nudi. Kada bih se kladio, svoje bih novce ipak stavio na ovu drugu pretpostavku jer to da su Kaiser Chiefs veliki više nitko ne može pobiti... a to uopće niti ne treba posebno isticat jer to već i vrapci na telefonskim stupovima znaju.

Što nam DVD Enjoyment nudi? Pa za početak nudi nam, 90 minuta čistog užitka u dokmunetarcu, filmiću – zovite ga kako god želite – u kojem nam se na zanimljiv i nadasve interesantan način sa laganom dozom britanskog humora pripovijedaju zanimljivi i ključni trenutci vezani uz postanak i uspon Kaiser Chiefsa kao i neke činjenice vezane uz samu Englesku povijest. Film je popraćen i izvedbama najvećih hitova Kaiser Chiefsa sa njihovog debitantskog albuma.

Kako je to čest slučaj u zadnje vrijeme tako je i sa ovim DVDom. Izravan pristup glavnom izborniku nije moguć (barem u mom slučaju) sve dok ne pogledate film koji počinje odmah po ubacivanju diska u vaš DVD uređaj. Po završetku filma otvara se maločas spomenuti izbornik koji vam omogućuje da odaberete neke od zanimljivih sadržaja. Tako se u sekciji See The Promos nude videospotovi pjesama Oh My God, Everyday I Love You Less And Less, I Predict A Riot, Modern Way i Na Na Na Na Naaa, dok u odjeljku Enjoy The Kaiser Chiefs In Concerts možete pogledati blistave trenutke s koncerata u Fillmoreu, San Francisco (United Kingdom of America) i Cockpitu, Leeds.

Tu je još i čitavo čudo posebnih dodataka koje spojene sa maločas navedenim spotovima, dokumentarcem, koncertnim izvedbama i čime sve ne dovode do ukupnog trajanja ovog DVDa od čitavih 206 minuta, tako da vaš užitak u gledanju ovog DVDa pude potpun, a vaš apetit utažen.

Vama ne preostaje ništa drugo nego da se prije koncerta Kaiser Chiefsa, koji će se desiti na stadionu u Maksimiru prije Rolling Stonesa trenutno nam nepoznatog datuma, naoružate albumom i DVD-om, čitav sadržaj lijepo poput spužve upijete i tako prepuni znanja dođete uživati na neviđenom spektaklu najvećeg mladog benda današnjice!
 
 
Dragutin Andrić
Hits 1308

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42