MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Preko obzora


Bookmark

Data

Released Ožujak 2015
Format Albumi
Vrsta Alternative rock / Blues rock / Punk rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Folk
Dodano Subota, 09 Svi 2015
Žanr Rock
Length 35:46
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2015
Država Hrvatska
Etiketa Samostalno
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 11.3.2015.; miks i master: Zoran Švigir & Suad Čokljat
Tags K'o zmaj Zoran Švigir Suad Čokljat

Review

Peteročlani rock bend K'o zmaj iz Zagreba je s proljećem objavio svoj debitantski album "Preko obzora" kojeg odlikuje zaista široka lepeza utjecaja a shodno tome i žanrovskih lutanja kao da je riječ o jukeboxu na shuffle opciji. Ipak, pimarna zona djelovanja se može svesti pod zajednički nazivnik rokenrola.

Pozitivna strana čitave priče se ogleda u sposobnosti i osjećaju za melodiju, gdje bend sasvim solidno isporučuje catchy muzičku podlogu čijoj melodičnosti dosta pridonosi povremeno ukazanje flaute. Istini za volju, dalo bi se prigovoriti na popriličnom zadiranju u zonu klišeja i izostanku bilo kakvog odmaka ka nekakvom svom zvuku, no tu mogu debitantsko izdanje izvući kao joker zovi.

Lirika se također može smjestiti u pozitivan dio priče, iako i ona povremeno pati od dječjih bolesti i banalnosti u suštini sadrži nekolicinu sasvim solidnih socijalno osjetljivih i angažiranih komada te izvrstan u stilu J.P.Kamova recital "Nevjernička" koji je zapravo uvod u numeru "Kosac" ali i očito "pokazivanje pjesničkih mišića" autora jer arhaičnošću ovi stihovi odskaču od ostatka albuma. Vokal međutim, često zvuči "tanko" i nesigurno kao da je riječ o tinejdžeru usred mutiranja, ali i to je nešto na čemu bi se moglo u buduće poraditi.

Sve u svemu debi "Preko obzora" nije oduševio ali nije niti razočarao, predstavlja solidan pokazni materijal koji pati od mnogih boljki ali apostrofira i nekolicinu pozitivnih stvari, te donosi nekoliko ("Klinci s Ribnjaka", "Uhoda", "Kosac", "Tsunami") pamtljivijih trenutaka koji obećavaju. Uz malo više uloga i truda po pitanju koncepta i cjeline, u buduće nije nemoguće od ovog benda dočekati izdanje vrijedno pažnje, sazrijevanje im je ključni zadatak pred kojim se nalaze.

Mihael Pinter

Hits 1527

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42