MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
As I Am


Bookmark

Data

Released Studeni 2007
Format Albumi
Vrsta Neo Soul / Adult Contemporary R&B / Contemporary R&B
Dodano Ponedjeljak, 15 Svi 2017
Žanr R&B
Length 55:58
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2007
Država Europa
Etiketa J Records ‎/ Menart
Catalog Number 88697190522
Edition details objavljeno: 9.11.2007.; produkcija: Mark Batson, Kerry
Tags Menart Jack Splash John Mayer Linda Perry Alicia Keys Dirty Harry Kerry "Krucial" Brothers Mark Batson J Records

Review

Možete li vjerovati da je prošlo već 6 godina od kad je Alicia Keys pjevala Fallin" na svom prvom i najuspješnijem albumu Songs In A Minor? Možete li vjerovati da je i dalje ostala jedino zapamćena po tom albumi i po toj pjesmi (dobro, tu je još i Woman"s Worth)? Naravno da možete jer danas je sve moguće, ali ono što je velika šteta je upravo činjenica da Alicia Keys nije svih ovih godina uspjela iskoristiti svoj izuzetan glazbeni talent kako bi ostavila još veći trag na glazbenoj sceni, jer, istini za volju, teško da bi njezina zvijezda blistala tako sjajno da nije bilo upravo ranije spomenutih singlova.

Prije nekih mjesec dana Alicia je objavila novi album naslova As I Am i financijski gledano napravila pravi bum. Album se izvrsno prodaje, a novi singl blista na svim relevantnijim ljestvicama diljem svijeta. No glavno pitanje koje se nameće je što nam ustvari As I Am nudi? Odgovor. Aliciu Keys koja više pokušava igrati na kartu ozbiljnosti (sam As I Am intro je najbolji primjer), Aliciu Keys koja nešto jače očijuka sa soulom, ali i sveprisutni komercijalni R&B koji se i dalje osjeća u gotovo svakoj pjesmi. Upravo ovo posljednje možda je i najveća zamjerka Alicii Keys jer sam sasvim siguran da je s ovim albumom bila zrela za jedan veliki preokret u karijeri, za nešto puno ozbiljnije, snažnije i moćnije. No i ovako još uvijek imamo jedan vrlo dobar glazbeni uradak sa dosta snažnih pjesama koje ga iznose. Snažnih gledano u kontekstu As I Am okvira, no opet ne dovoljno moćnih da pariraju velikoj Fallin".

Iako nema tako moćnih pjesama, ovaj album raspolaže drugačijim, a opet nešto sličnijim biserima. Pa tako izdvajam pjesmu Superwoman, vrlo osjećajnu Like You"ll Never See Me Again, u stilu John Legenda izvedenu Lesson Learned (sa gostom Johnom Mayerom) te duboku The Thing About Love, koje obilježavaju prvi dio albuma. U nastavku dominiraju vrlo lijepa i vrlo kratka Prelude To A Kiss, kojaističe svu raskoš glasa Alicie Keys i obilježava senzibilniji dio albuma, lagani R&B standard Tell You Something te konačna i vrlo dramatična Sure Looks Good To Me. Sve ove pjesme naglašavaju ono najbolje u Alicii Keys te, uz još nekoliko iznimaka, u samom albumu As I Am.

As I Am album djeluje vrlo skladno i kompaktno, nudi nam nešto manje od sat vremena ugodne razbibrige, a sama Alicia može s njim biti zadovoljna zbog trenutne situacije na ljestvicama. No ono što ovaj album ne može učiniti je skinuti Alicii etiketu koju nosi zahvaljujući početnom uspjehu prvog singla i prvog albuma. Izgleda da se te stigme neće riješiti još neko vrijeme, ali dok se god možemo opustiti uz ovakve albume, to i nije toliko bitno.

Dragutin Andrić

Hits 647
Songs In A Minor « Songs In A Minor Alicia Keys Albumi Kronologija The Element of Freedom » The Element of Freedom

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42