MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Mother


Bookmark

Data

Released Studeni 2005
Format Albumi
Vrsta Indie
Dodano Nedjelja, 27 Ožujak 2011
Žanr Indie
Length 47:24
Broj diskova 1
Edition date Studeni 2005
Država UK
Etiketa Universal / Aqarius Records
Edition details Producent: Youth. Snimano u Olympic Studios, London.
Tags

Review

Nakon brojnih bendova koji svojim načinom interpretiranja glazbe na suptilan način daju do znanja da gaje velike simpatije prema zvuku legendarnih A-HA, sa Otoka nam dolazi još jedna grupa koja svoj zvuk opasno bazira na glazbi norveških heroja.

Riječ je o grupi KUBB i siguran sam da ste za njih čuli jer teško bi bilo za povjerovati da je itko mogao promašiti njihov prvi singl Wicked Soul koji se nebrojeno puta emitirao bilo na radiju bilo na malim ekranima. Šanse da ste ga mogli promašiti su još manje ukoliko posjedujete satelitski prijemnik jer je spot iste pjesme na nekim glazbenim kanalima puštan i do 10 puta dnevno svaki dan.

Što se same pjesme tiče u prvih 30 slušanja mi je bila jako dobra, no nakon što sam ju u mjesec dana čuo oko 200 puta postao sam sasvim ravnodušan u pogledu iste pa sada više ne mogu donositi objektivan sud već ću ostati dosljedan onom prvom osjećaju. Ali objektivno mogu ocijeniti drugi singl skinut s albuma Mother. Petminutna prelijepa ljubavna tema Grow priča nam priču s tužnim početkom i sretnim završetkom, o nesretnoj ljubavi koja se s vremenom transformira i na samom vrhuncu bukti u najvećem zanosu strasti.

No želio bih se još malo vratiti usporedbi sa A-HA te sa velikom sigurnošću ustvrditi da su ih KUBB od svih bendova do sad najbolje "skinuli". Herry Collierov gotovo kastratski glas uzdiže nas do visina svojom čistinom i ljepotom, a ostatak benda sve to prati na djevičanski i nevin način. Tekstovi su uglavnom vezani uz ljubavnu tematiku te se dotiču raznih aspekata u kojima se ljubav može javiti. Osobno mi je na albumu bio najinteresantniji prikaz one tamnije strane ljubavi pa ću stoga i izdvojiti tekst pjesme Without You koji to lijepo dočarava : "We used to love each other But now I'm having to discover That all is not what it seems And I'm bleeding It's so hard to let you go...Without You, I cannot live without you.".

Ono što bih na kraju želio naglasiti je činjenica da tekstovi (uključujući i maločas citirani) ne donose ništa novo, ali ukomponirani sa divnom glazbom i otpjevani bisernim vokalom na jedan specifičan način govore o općim ljubavnim problemima u kojima se svatko od nas može pronaći pa stoga mogu privući velik broj poklonika koji će zasigurno uživati u ovom albumu.

 

Dragutin Andrić

Hits 491

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42