MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Cannibal

Bookmark

Data

Released Studeni 2010
Format Albumi
Vrsta Pop / Dance
Dodano Nedjelja, 03 Travanj 2011
Žanr Pop
Length 31:59
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država USA
Etiketa RCA
Tags

Review

Dobra marketinška taktika Lady Gage da prodaju glavnom albumu poveća dodatnim EP diskom očito je zainteresirala i Ke$hu. Uspješni Animal tako je dobio manjeg i mlađeg brata imena Cannibal kojim drska Amerikanka traži mjesto na vašim policama i u vašim novčanicima. Prvi rezultati s top liste albuma i nisu najbolji, no We R Who We R se instalirao direktno na vrh Billboarda pa se može reći da je Ke$hina misija ispala uspješna.
 
Ke$hu dosta često nazivaju Gaginom nasljednicom, no ono što ih bitno razlikuje je Ke$hina svijest o samoj sebi. Ona zna da je smeće i to ne poriče. Dapače, vreća za smeće joj je bila outfit za MTV Video Music Avards. Kad bih morao birati je li mi draži treš koji pjeva o trešu ili treš koji se poziva na Sylviju Plath i Stanley Kubricka pokušavajući se tako deklarirati kao umjetnički pothvat, moj glas ide Ke$hi.
 
Cannibal je ono što mu je i autorica, treš par excellence, nakupina stihova kojima je zajednička tek pamtljivost i rimovanje dok iza trešti Auto Tune i trendovska 80's šljokičasta produkcija. Element skandala dobiva se usporedbom s Jeffreyem Dahmerom (legendarnim američkim serijskim ubojicom kanibalom) u jodlajućoj naslovnoj pjesmi. Besmisleno bacanje replika o seksu i pijanstvima dok izvođačica ne zna bi li pjevala ili repala polako prerasta u kaos. Tako istovremeno Ke$ha daje podršku gej zajednici (We R Who We R), ali i kastrira nedovoljno muževnog dečka (Grow a Pear). No nije to ništa šokantno; dok se sluša ovaj album potrebno je isključiti mozak.
 
We're dancing like we're dumb. Micanjem riječi like dobivate sve predispozicije za slušanje Cannibala. Na plesnom ste podiju i blago rečeno, ne razmišljate previše. Upravo zato su balade jedini značajni gafovi ovog albuma. Ostatak je nepretenciozno, no pamtljivo smeće, guilty pleasure za plesne podije. Ipak, Ke$ha se ni ne pretvara da je nešto bolje. Razmislite o tome dok brišete svoje trenutke slabosti s last.fm liste.
 
Ivan Glazer
Hits 791
Animal « Animal Ke$ha Albumi Kronologija I Am the Dance Commander + I Command You to Dance: The Remix Album » I Am the Dance Commander + I Command You to Dance: The Remix Album

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42