MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2010
Format Albumi
Vrsta Pop / Electro / Dance-Pop
Dodano Subota, 14 Svi 2011
Žanr Dance-pop
Length 46:18
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država USA
Etiketa RCA
Tags

Review

Posljednja u nizu ženskih vladarica Billboarda je Ke$ha. Standardni prototip sa malih žena s velikim mudima je nakon Katy Perry i Lady Gage dobio logičnu nasljednicu, fuziju prethodne dvije. I dok od Gage kupi sklonost tvrđim ritmovima, a nešto čišće melodije i stihove od Katy Perry, sklonost skandalima i provokacijama je zajednička svim trima damama. Keshini skandali ipak nisu tako pretenciozni kao Gagini i Perryni, Ke$ha se jednostavno predstavlja kao partijanerica. Lako bi bilo osuditi i reći da pliće od tog ne može, no za publiku na kakvu Ke$ha pretendira je to sasvim dobar potez.
 
Animal je kolekcija plitkih i pitkih pjesmuljaka nastalih na trendovskim electro-pop podlogama. Iako je Ke$hin proboj započeo zaraznom glupošću Tik Tok za ostatak lakoinfektivnih poskočica vas ne bi trebalo biti toliko sram što ih slušate. Ovo je plesanje, opijanje, povraćanje uz tipične mladenačke ljubavne probleme. U intelektualcima će ovaj album izazvati gađenje, u svakom drugom adolescentu izazvati osjećaj prepoznavanja. No nije tu Ke$ha kriva, našla je dobar način zarade, a pri tome stvorila barem nekoliko solidnih pjesama.
 
Računalno uređivanje glasa ju neće smjestiti u rang s Mariah Carey, no bilo kakva vokalna pražnjenja na 80's trash matricama bi bila suvišna. U reminiscencijama na najplodnije razdoblje popa najuspjeli su ironične D.I.N.O.S.A.U.R. i Party At A Rich Dude's House, no i nešto moderniji aranžmani u stilu Gage poput Take It Off neće izlaziti iz ušiju.
 
Koliko se ima smisla boriti protiv najezde skandaloznih djevojaka koje se voze trenutno najlakše prohodnom cestom electropopa, ne znam, no Ke$ha je lišena artie/salonsko liberalnih ideja na kojima si suparnice grade medijsku i glazbenu ličnost. I dok Gaga kritizira instant zvijezda dok je i sama je postala slavna zbog spužvastog umetka u donjem rublju, a Katy Perry pjeva pjesmu o ljubljenju cura bez da se u spotu to uistinu dogodi, partijanerica Ke$ha koja pjeva o partijanju nekako zvuči najmanje licemjerno.
Hits 941
Ke$ha Albumi Kronologija Cannibal » Cannibal

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42