MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
The Path Of Totality


Bookmark

Data

Released Prosinac 2011
Format Albumi
Vrsta Heavy metal / Alternative metal / Post-grunge / Rap-Metal
Dodano Srijeda, 21 Prosinac 2011
Žanr Metal
Length 37:47
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2011
Država Europe
Etiketa Roadrunner Records
Catalog Number RR7728-5
Edition details Special Edition. Collaboration album with dubstep producers. On sticker on front:
Tags

Review

Dugogodišnjim fanovima Korna, onima koji su odradili preko deset godina staža s ovim bendom, slušanje svakog novog albuma postala je neugodna aktivnost. Ovi voditelji nu metala tokom godina su izdali dosta odličnih, originalnih albuma, kao i spotova koji su postavili nove standarde agresije i angsta, a od 2002. i albuma Untouchables redom nižu albume koji su ili eksperimentalni ili znače povratak korijenima. I to bez nekog uspjeha. Dok je Take a Look in the Mirror bio zadnje izdanje na kojem su u punoj postavi išli vratiti stari, sirovi zvuk, nakon odlaska Heada sa gitare i njegovog predavanja Kristu, ovo je bend koji nažalost nema usmjerenje i dugoročne planove.

Bilo je tu usmjeravanja na elektroniku uz pomoć pop producenata, pa vraćanje na sirovinu i analogno snimanje, pa ni jedno ni drugo, i onda konačno ovaj novi album, koji je kombinacija dubstepa i metala. Iako je ranije ove godine ovaj isti album bio najavljivan (uz skečeve objavljivane na netu) kao EP koji će nuditi još siroviji zvuk od onog zadnjeg puta kad su se vraćali na sirovi zvuk, Jonathan Davis i ekipa su u međuvremenu otkrili dubstep, shvatili da su oni radili dubstep dok se dubstep još nije zvao dubom stepom, te su napravili veoma dubstep album, na komercijalan američki način. Da ne izvlačim citate, Davis je ukratko objasnio kako se instant oduševio dubstepom uz mnogo 'koji je ovo kurac, ovo je prejebeno' momenata, te se odlučio novim albumom posvetiti upravo tom žanru.

Ako ste novi fan Korna koji crta njihov logo na zadaćnice, The Path of Totality će biti dobar za slušanje. Ukoliko ste veteran, ovaj album vas može iznervirati, može biti bezvezan i skroz nepamtljiv, a ako ste suludo lojalni, možda vam se i svidi. Najveći utjecaj na Korn, što se dubstepa tiče, imao je Skrillex, koji producira nekoliko traka na The Path of Totality, dok su tu još i Noisia, Downlink, Jim Monti, Excision, Kill the Noise i drugi. Sa Skrillexom najbolje funkcioniraju, on je Mini Me Davisovom Dr. Evilu, što se i čuje na napumpanoj Get Up!, najavnom singlu albuma. Kill Mercy Within također je u redu stvar, kao i Narcissistic Canibal, a Let's Go! traka sa najviše energije. Sve skupa zvuči kao da slušate dubstep remixe Untouchablesa, bez pjesama koje mame na ponovno slušanje ili koje zvuče kao nešto svježe. Prije kao soundtrack za Blade IV, ako ikad dođe do toga.

Od elektronike, unpluggeda, preko povratka na analogiju i tako nekoliko krugova, uz povremeno najavljivanje albuma obrada na kojem su se trebali naći Nine Inch Nails i Faith No More, te albuma na kojem su pjesme trebale imati simbole umjesto naslova, Korn su se odlučili za EP garažnog zvuka, da bi na kraju to pretvorili u dubstep album. Jedna od stvari koja najviše zbunjuje  kod ovog albuma jest zašto se bend, koji od nedavno u stalnoj postavi ima odličnog novog bubnjara Raya Luziera, tom istom bunjaru ne daje da dođe do izražaja i na album krcaju programirane beatove. S druge strane, Fieldy i Munky nisu baš došli pod spotlight sa basom i gitarom, jedini je tu Davis, čiji vokal vodi svaku efektima prezasićenu pjesmu.

The Path of Totality možda i zaslužuje ocjenu 3 od 5 ako gledamo samo komercijalnu stranu albuma, jer se može uspješno uklopiti u trenutni nevjerovatan rast popularnosti dubstepa. Kad pogledamo par koraka unazad i vidimo da Korn ne znaju što da rade jedan korak unaprijed, te kvalitetu snimljenog materijala, onda dolazimo do realnije ocjene, a to je dovoljan.

Vuk Oreb

Hits 1843
Korn III Remember Who You Are « Korn III Remember Who You Are Korn Albumi Kronologija The Nothing » The Nothing

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture