MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Pesme iz godina uspavanog razuma


Bookmark

Data

Released 2010
Format Albumi
Vrsta Blues rock / Folk-rock / Jazz-rock
Dodano Četvrtak, 30 Lipanj 2011
Žanr World
Length 35:32
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Srbija
Etiketa Studentski Kulturni Centar Novi Sad
Catalog Number skcd040
Edition details Digipack izdanje; Snimano: Studio Hamer 2008., Produkcija: Miloš Jovanović
Tags

Review

Keckec & Acid Folk Jazz Orchestra naziv je višečlane vokalno instrumentalne grupacije iz Novog Sada. Pesme iz godina uspavanog razuma njihov je debitantski album koji nakon prvog slušanja ostavlja jednostavan dojam "ko zna zna".

Keckecov orkestar isporučio nam je album koji ima gotovo antibiotički učinak na upalu ušne zavojnice koja nastaje uslijed preslušavanja nategnutih i isforsiranih uradaka nekih manje talentiranih glazbenika ove regije.

Lakoća stvaranja je ovdje i više nego očita i prepoznaje se u svakom stihu i svakoj noti, koje nastaju čistom inspiracijom i kao produkt talenta, bez plastike i umjetnih podražaja.

Glazba na albumu je "orkestarska" doista, dakle mnoštvo instrumenata i nekonvencionalnih zvukova koji ostavljaju dojam putujuće muzičke "bande", nešto na tragu Toma Waista i Jockey Full of Bourbon.

Tekstalno album impresionira humorom i inteligencijom te lucidnošću tekstopisca Milana Kerezovića - Keckeca, odnosno tekst na albumu i glazba na albumu se odlično kvalitativno nadopunjuju i niti jedno od to dvoje ne služi kao nužna dopuna onome drugom.

Tematika albuma se bazira na ljubavi, smrti, socijalnim i seksualnim problemima pripovjedača koji su vješto upakirani u crno humornu i humornu notu te na trenutke podsjećaju na Nicka Cavea i njegovo pripovjedačko umijeće.

Šest momaka, Plakao sam, Kick Box izdvajam kao osobne favorite albuma čiji zarazni stihovi i melodija automatski ostaju u uhu te se nameću kao pitencijalni singlovi sa ovog debitantskog ostvarenja.

U svakom slučaju za sada se Pesme iz godina uspavanog razuma nalaze visoko rangirane u poretku debitantskih ostvarenja godine. Pravo glazbeno osvježenje iz ravne i melankonične Vojvodine čiji će se stihovi zasigurno još dugo pjevušiti u nadolazećim toplim ljetnim večerima.

Mihael Pinter

Hits 1174

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42