MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Time's Arrow

Bookmark

Data

Released Siječanj 2023
Format Albumi
Vrsta Indie pop / Synthpop / Alternative/Indie Rock / Indie Electronic / Dream Pop
Dodano Petak, 17 Veljača 2023
Žanr Pop-Rock
Length 41:30
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2023
Država Europa
Etiketa Ladytron Music
Catalog Number COOKCD826
Edition details objavljeno: 20.1.2023.; producenti: Helen Marnie, Daniel Hunt, Vice Cooler, Mira Aroyo i Ladytron; snimano: ožujak 2020. - prosinac 2021. - Glasgow, Edinburgh, London i Liverpool
Tags Ladytron Ladytron Music Mira Aroyo Vice Cooler Daniel Hunt Helen Marnie

Review

Ladytron su 20.1.2023. izbacili svoj sedmi album pod nazivom Time's Arrow, nakon pauze, ipak kraće od one osmogodišnje koju su imali između Gravity the Seducer i Ladytron. U četverogodišnjem izdavačkom zatišju nastao je novi materijal koji donosi nešto mirniju i sanjivu, no mjestimično još uvijek prekrasno mračnu atmosferu, vraćajući se temama ljepote, potrošnosti i krhkosti kulture i svijeta koji nas okružuje. Prema Ladytronu, izgleda da današnji život i društvo ne ostavljaju mnogo mjesta za pretjerani optimizam.

Ovaj album, kao i svaki do sada, nose zvukovi i ritmovi analognih sintesajzera i sekvencera, zvonjava dalekih zvona koji se razbijaju na rubovima zvučne kulise i čvrst, neposustajući plesni ritam koji ne dozvoljava previše opuštanja. Neki daleki, zamućeni sjaj cijelo se vrijeme pokušava probiti kroz mračnu sliku koju je bend stvorio, dok gotovo iz pozadine glasovi Helen Marnie i Mire Aroyo izranjaju na površinu iz nekog prostora između oblaka i dalekog horizonta.

Ladytron kroz ovaj album na elegantan i vrlo sofisticiran način uspijevaju dočarati dezorijentiranost povijesnim trenutkom u kojem se nalazimo, zbunjenost i nemir izazvan protekom vremena i neizvjesnošću svakodnevice, kanalizirajući ga kroz glazbu zadivljujućom efikasnošću.

Sve pjesme na ovom oldičnom, eteričnom albumu odišu bendovim slobodoumnim i nekonvencionalnim pristupom ta jasno pokazuju da su njihova glazbena nastojanja usmjerena eksperimentiranju s beskrajnim mogućnostima koje bogata ponuda sintesajzera danas pruža. Time’s Arrow pritom prikazuje bend u pomalo drugačijoj, gracioznoj maniri, no njihov zvuk nikada nije djelovao ovako nesputano.

Koliko god često zaranjali u sjetu i melankoliju, Ladytron kroz svoj zvuk uspijevaju održati plamen nade na životu i u toj Vas slatko-gorkoj atmosferi još tjerati da zaplešete. Sve u svemu, kombinacija podražaja u ovom je slučaju na momente poprilično zbunjujuća ali istovremeno utješna i zadovoljavajuća. Kao da vas cijelo vrijeme drži na raskrižju između neizvjesnosti, nade, mraka i sna.

U svakom se slučaju isplati zaroniti u ovo područje koje su nam Ladytron svojim zadnjim albumom priredili. Senzacije koje tamo čekaju nemoguće je predvidjeti i najaviti, ali su, bez sumnje, zagarantirane.

Dejan Lončar

Hits 236
Gravity The Seducer « Gravity The Seducer Ladytron Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiŽeljezna djeva započela svoj pohod u Ljubljani


Buč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti


Repetitor u Tvornici kulture


Black Coffee nastupili u Šibeniku


Goran Bare & Majke bacili Karlovčane u trans