MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Kolovoz 2004
Format Albumi
Vrsta Alternative/Indie Rock / Adult Alternative Pop/Rock
Dodano Subota, 15 Listopad 2011
Žanr Pop-Rock
Length 1:16:23
Broj diskova 2
Edition date Kolovoz 2004
Država US
Etiketa Elektra
Catalog Number 62936-2
Edition details Datum objave: 24.8.2011. Snimano: 28. 10. 2003. - The Eagles Ballroom, Milwaukee, WI. Produkcija: Bill Silva
Tags

Review

Svi već znamo tko je Jason Mraz; američki glazbenik češkog podrijetla s čijim vas je radom upoznala vaša djevojka ili vas je majka zamolila da istražite tko je onaj mladić lijepog glasa čija se pjesma ne prestaje vrtjeti na lokalnom radiju. Jer to je ono što Mrazu najlakše polazi za rukom - on jednostavno ulazi u uho milozvučnim vokalom te nečim što se u današnje vrijeme stvarno rijetko susreće na vrhovima svjetskih top ljestvica - akustičnom gitarom!

Odličnim gore navedenim spojem visoko je kotirao na Billboardovoj ljestvici sa svojim drugim albumom Mr. A-Z (peto mjesto!), a posljednjim We Sing. We Dance. We Steal Things zauzima čak treće mjesto na istoj!

Svatko od nas je barem jednom na radiju čuo pjesmu I'm Yours kojom se Mraz ponovno lansirao u sami vrh svjetske popularne glazbe, stoga se može reći da je zaista otkrio idealnu smjesu rocka, popa i jazza taman da izbjegne neugodnu etiketu prožvakanih estradnjaka, a opet biva planetarno popularan kao mainstream autor/izvođač s naglaskom na artizam.

Ovom prilikom govorim o njegovom live izdanju iz 2004. godine, Tonight, Not Again: Jason Mraz live at the Eagles Ballroom, snimljenom u Milwaukeeju, Wisconsin. Posegnete li za ovim uratkom svakako možete očekivati kvalitetu, kako zvuka tako izvedbe, dostojnu ovakvog umjetnika, a pronaći će se i ponešto Jasonovih komentara iako nije baš riječit odviše, što bih istaknuo više kao odliku nego manu.

CD broji 15 brojeva, od kojih su 14 pjesme, a treća nazvana Dialogue jest zapravo Jasonov monolog na temu ljubavnih veza te prekida. Sve su pjesme s njegova prva dva albuma, tako da zaljubljenici u njegov zadnji album iz 2008. neće pronaći svoje omiljene pjesme ovdje, ali svakako bi trebali uživati u ovom koncertu koji je uključivao par gostovanja, uključujući Johna Poppera na usnoj harmonici upotpunivši tako Curbside Prophet, pjesmu s očitom hip-hop inspiracijom.

Teško da se išta više može reći za ovaj primjerak rada jednog od mladih kantautora koji je sa svoje 32 godine već postigao ono o čemu vjerojatno maštaju svi ljudi kada po prvi put uzmu u svoje ruke akustičnu gitaru. Jednostavno odlično!

Bruno Pavlek

Hits 2468
Jason Mraz Albumi Kronologija We Sing, We Dance, We Steal Things » We Sing, We Dance, We Steal Things

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici