MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Havoc and Bright Lights


Bookmark

Data

Released Kolovoz 2012
Format Albumi
Vrsta Alternative Pop/Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Alternative Singer/Songwriter / Contemporary Singer/Songwriter
Dodano Petak, 09 Listopad 2020
Žanr Pop-Rock
Length 52:41
Broj diskova 1
Edition date Kolovoz 2012
Država Europa
Etiketa Columbia / SevenOne Music ‎/ Sony Music
Catalog Number 88725441342
Edition details objavljeno: 28.8.2012. (31.8.2012. Hrvatska); produkcija: Guy Sigsworth i Joe Chiccarelli; snimano: Sunset Sound, Hollywood, CA i The Bank, Burbank, CA
Tags Columbia Sony Music Guy Sigsworth Alanis Morissette Joe Chiccarelli SevenOne Music

Review

Rijetke izvođačice mogu se pohvaliti glazbenom karijerom kakvu Alanis i dalje ponosno gradi i u 38. godini života. Čak četiri godine nakon svog posljednjeg albuma, odličnog Flavors of Entanglement, izdaje svoj osmi studijski album Havoc and Bright Lights.

U svom karakterističnom introspektivnom tonu Alanis ostaje dosljedna i donosi još jedan album pun vlastitih životnih iskustava popraćen s jednakom količinom produkcije kao na prethodnim albumima, što svakako nije neobično uzevši u obzir da je koproducent Guy Sigsworth. Rođenje sina 2010. godine i njegovo odrastanje doveli su Alanis u najzrelije kutke njezine kreativnosti i u neku vrstu sklada koji joj je donio obiteljski život. Osim što se tu i tamo pojavila u kojoj popularnoj TV emisiji i prilično dugo nosila trenirku i dalje je ostala vjerna veganskoj prehrani i aktivizmu u borbi za zaštitu okoliša.

Dobra stara Alanis ostala je vjerna svojim dubokim tekstovima, no ovim albumom pokazuje da je našla mir koji je toliko dugo tražila u svojim prijašnjim uratcima. Glavna misao cijelog albuma je kao i uvijek njeno životno putovanje, dok je naglasak na jačanju karaktera i borbi s depresijom. Empathy i Spiral su takve pjesme u kojima Alanis na malo drugačiji i melodičniji način ponovno govori Thank U. Dok u pjesmama poput Lense ponovno osuđuje vjersku netrpeljivost, u Woman Down na vrlo veseli način, nalik na ranije Madonnine uratke, hvali činjenicu da su danas napokon žene slavljene zbog svoje uloge u društvu.

Guardian je prvi singl s albuma i ujedno najjača pjesma na albumu. Progovara o njenom stavu prema sinu sažimajući glazbene karakteristike Flavors of Entanglement i tekstualno usko se veže na Havoc koja je također prilično kvalitetna pjesma u njenom opusu premda je, za razliku od Guardian, lagana, atmosferična i tužna. Album zatvara vrlo epska Edge of Evolution koja je također odlična, kako tekstualnom snagom tako i pamtljivom harmonijom te dramatičnim, gitarama nabijenim refrenom koji još jednom svjedoči da se Alanis nije odvojila od svojih rock korijena.

Uz klasične tiše stihove i jake refrene, mnoštvo gitare i bubnjeva prožima većinu pjesama na albumu. Klavijatura i elektroničkig dionica također ne ponestaje u njezinim novijim uratcima i, premda glazbeno album možda ne djeluje kao neka novost, pjesme ipak nisu varijacije na temu, već su slojevito podebljane i osjenčane. Većina ljubitelja Alanis i njezinih djela ovim albumom će biti iznimno zadovoljna dok će drugima biti prilično slušljiv i ambijentalan. Preporuka albuma ide svima koje zanima nova, manje gnjevna Alanis i njezin povratak na glazbenu scenu.

Željka Bešić

Hits 481
Flavors of Entanglement « Flavors of Entanglement Alanis Morissette Albumi Kronologija Such Pretty Forks in the Road » Such Pretty Forks in the Road

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima