MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Circles


Bookmark

Data

Released Siječanj 2020
Format Albumi
Vrsta Alternative Rap
Dodano Četvrtak, 09 Srpanj 2020
Žanr Rap
Length 48:39
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2020
Država Europa
Etiketa Warner Music
Catalog Number 093624905998
Edition details objavljeno: 17.1.2020.; producenti: Alexander Spit, David x Eli, Eric Dan, Guy Lawrence, Jon Brion, Mac Miller, Shea Taylor i Vic Wainstein; snimano: Conway, Hollywood, California
Tags Warner Music Jon Brion Mac Miller Victor Wainstein Shea Taylor Guy Lawrence Eric Dan David x Eli Alexander Spit

Review

"Circles" je prvo posthumno izdanje preminulog reprea MacMillera (rujan 2018). Iako osobno nisam fan posthumnih izdavanja albuma, s obzirom da se uglavnom svode na skupljanje love od fanova, odlučio sam taj svoj stereotip gurnuti po strani, s obzirom da MacMiller nikada realno nije ni bio tolika zvijezda koja je, ili bi prodavala milijune nosača zvuka.

U samom uvodu albuma nalazi se ono što zapravo kreira kompletni opus, kako uglavnom kroz karijeru, tako i na "Circles" - tople bas dionice, lutajuće pomalo snene klavijature u kombinaciji s umornim polu-pjevnim MacMillerovim glasom bi najbolje opisao kao smoothness of sound.
"Good News" je izašla kao singl, i "umorno" vokaliziranje nimalo nije slučajno (“so tired of being so tired”) te se neminovno da iščitati s kojom količinom demona se reper borio.

Zapravo idilični instrumentali, u kombinaciji s nazvat ću, emotivnim tekstovima uglavnom govore o tome kako ne možeš doseći vlastiti vrhunac ukoliko nisi dotakao dno. Nažalost, MacMiller se iz tog dna nikad nije iščupao. U trenutku gdje je naspram klasičnog hip-hopa prihvatio više melodični i atmosferični pristup, "Circles" je postao labuđi pjev dostojan ovog glazbenika.

Dražen Plukavec

Hits 747

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102 albuma