MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Celebration


Bookmark

Data

Released Rujan 2009
Format Kompilacije
Vrsta Pop / Dance
Dodano Srijeda, 28 Rujan 2011
Žanr Pop
Length 2:37:25
Broj diskova 2
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Warner bros.
Tags

Review

 

Ako je Michael Jackson bio kralj popa, onda je Madonna neizostavno kraljica. Čak i u svojim 50-tima ne prestaje da niže hitove, iako je očito da starost uzima svoj danak, barem što se scenskih nastupa tiče. 
 
Nakon dviju kompilacija najvećih hitova The Immaculate Collection i GHV2, koji su se odlično nadopunjavali, pred nama je dvostruka CD kompilacija Celebration, koju već uspješno promovira novi istoimeni hit, nastao u suradnji sa popularnim DJ-em i producentom Paulom Oakenfoldom, koji je postao jedan od njezinih neizostavnih suradnika.
 
Razlog izdavanja je zaključivanje ugovora sa matičnom glazbenom kućom Warner, sa kojom je Madonna surađivala od početka svoje karijere. Od 70-tak singlova koliko je Madonna do sada imala u svojoj karijeri dvostruko CD izdanje kompilacije pokriva dobru polovicu, koju čine uspješniji i općepoznati hitovi kao što su primjerice Like A Virgin, Lucky Star te recentniji Ray Of Light, Music i Hung Up. No, upitno je kako će fanovi reagirati na ovo izdanje, koje osim pjesme Celebration, koja i R'N'B suradnje sa Lil Wayneom u pjesmi Revolver nudi, uz recentne hirove, jedino remasterirane verzije starih hitova, dok je još jedna nova pjesma It's So Cool dostupna jedino u digiralnom obliku.
 
Dosta je mjesta ostavljeno i za novije pjesme pa su se tako na kompilaciji našla i glavna 3 singla za zadnjeg studijskog albuma Hard Candy, kao i Die Another Day, naslovna pjesma istoimenog filma o Jamesu Bondu. Kompilacija ima i svoj DVD oblik koji ima čak 47 glazbenih spotova što će zasigurno privući pozornost svakog ozbiljnijeg glazbenog kolekcionara.
 
O kvaliteti pjesama na kompilaciji nije potrebno previše raspravljati, budući da je stvarno riječ o pjesmama koje su „promijenile svijet“ i definirale Madonnu i njezinu karijeru. Celebration je zbirka hitova koja nenaglašeno označava još jednu prekretnicu u Madonninoj karijeri, koja je već odavno zacrtala standarde sa kojima se teško nosi njezina današnja konkurencija.
 
Hits 7288
Remixed & Revisited « Remixed & Revisited Madonna Kompilacije Kronologija Finally Enough Love: 50 Number Ones » Finally Enough Love: 50 Number Ones

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici