MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Ogenj
Žanr Rock
Grad Koprivnica
Država Hrvatska
Aktivan od 2015. - (aktivni)
WEB https://ogenj.bandcamp.com
Tags Ogenj

Bookmark

Energični, koprivnički folk rock sastav Ogenj nastao je krajem 2015. od strane nekolicine entuzijasta i zaljubenika u glazbu kojima je glavni cilj bio napraviti vesele pjesme koje slave život i sve oko njega. 2018. godina za Ogenj bila je svojevrsna prekretnica. Objavljen im je prvi album "Domaj" u izdanju Dancing Beara koji je iznjedrio nekolicinu iznimno uspješnih singlova kao što su “Lepa Mara”, “Hote, hote”, “Ljubaf na najjakše” i “Domaj”. Na proljeće 2019. osvojili su dva Porina u kategorijama ‘Novi izvođač godine’ i ‘Najbolji album etno glazbe’ za album “Domaj”, a iste godine nominirani su i za prvu Rock&Off nagradu, za Veliki prasak godine i izvođača godine po glasovima publike.

Ogenj danas čine Tomislav Mihac Kovačic (vokal, gitara, tamburica), Denis Kuzel (bubnjevi), Luka Iverac (viola, harmonika), Filip Kušnjer (gitara) te Borna Ilić (bas gitara). Uz brojne klupske i festivalske nastupe diljem regije u 2019. odradili su i uspješnu turneju po Poljskoj i sjeveru Njemačke te još mnoštvo nastupa na domaćem terenu. Balade, poskočice, doskočice, zborna pjevanja, prštenje energije, znoj i pokoja suza dio su svakog performansa Ognja. Dijelili su pozornicu s Hladnim pivom, Zadrugom i Cinkušima, svirali na INmusic festivalu te na brojnim drugim festivalima diljem regije što je zasigurno pridonijelo širenju kruga ljudi koji će od sada revno pohađati njihove koncerte.

Krajem 2019. godine uputili su se u studio gdje su snimili hvaljeni drugi studijski album "Si kak jen", koji su objavili 8. svibnja 2020. godine ponovno za diskografsku kuću Dancing Bear. Kroz zreliji i studiozniji pristup na novom izdanju koji od samog izlaska redom prikuplja hvalospjeve kritike, Ogenj su uspjeli utjeloviti svoju divlju stranu, ali i sve ono što tako dobro rade na pozornici te zapakirati u jedan osvježavajući uradak kojim su dokazali da su se popeli stepenicu iznad, i produkcijski i svojim pristupom glazbi.

Naime, Ogenj su prilikom rada na novom albumu “Si kak jen” surađivali i s gudačkim kvartetom Libra koji je dodao posebnu čar baladama (“De te boli”, “Megle”, “Naj zameriti”, “Moreš ti to”) te novom albumu dao jednu ‘filmsku’ dimenziju i dubinu. Samo iz toga je već jasno da Ogenj sada promišlja i stvara na jedan još intenzivniji i drugačiji način, proširujući svoje glazbene horizonte. S druge strane, Ogenj su i ovoga puta ostali vjerni Anti Prginu-Surki, producentu s kojim su osvojili dvije prestižne nagrade Porin i s kojim nastavljaju odličnu suradnju, ustupivši mu i mjesto gosta na 12. pjesmi, “Duša”. Surka ujedno poručuje i da su energiju koja vlada unutar ove postave pokušali uloviti u njenom najsirovijem obliku od samog početka snimanja albuma.

 

Članovi:
Ant Ruth - bisernica, gitara, vokali
Filip Kušnjer - gitara, back vokali
Denis Kuzel - bubanj
Nikola Terzić - bas, back vokali
Tara Knežević - prva violina
Albumi (2)
Songs (26)
Albumi Albumi
Domaj
Ogenj
Songs 12 Comments 0
4 out of 54 out of 54 out of 54 out of 54 out of 5 / 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 Dodano 16 Travanj 2018
Released 2018
Format Albumi
Vrsta Folk punk
Br. diskova 1
Etiketa Dancing Bear
Žanr Rock
Price 0.00 HRK
Kat. br. 0834622
Si kak jen
Ogenj
Songs 14 Comments 0
4 out of 54 out of 54 out of 54 out of 54 out of 5 / 0 out of 50 out of 50 out of 50 out of 50 out of 5 Dodano 16 Svi 2020
Released 2020
Format Albumi
Vrsta Etno / World / Ska / Ska punk / Alternative/Indie Rock
Length 47:46
Br. diskova 1
Etiketa Dancing Bear
Žanr Pop-Rock
Price 0.00 HRK
Kat. br. DBCD 540

Hits 1246

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42