MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released 2005
Format Albumi
Vrsta Pop / Etno / World / Folk
Dodano Srijeda, 20 Travanj 2011
Žanr World
Broj diskova 1
Edition date 2005
Država Hrvatska
Etiketa Aquarius Records
Catalog Number CD 97-05
Edition details Producenti: Stefano Amerio, Tamara Obrovac.
Tags

Review

Ovo je žena svjetskog talenta i mogućnosti. Došla je iz Istre da pomete sav kvazi-jazz onom lakoćom kojom Franci Blašković mete prljave kapitaliste sa teritorija svoje republike.

Gospođica Obrovac izdala je peti album, prvi za diskografsku kuću Aquarius Records. Možda niste nikad čuli za nju no ako ste gledali hit film Što je muškarac bez brkova pisca i humoriste Ante Tomića, to je ona žena koja pjeva song "Pišem prismo, tinta mi se proli / daleko je onaj tko me voli…". Pjesma iz Republike Istre savršeno je pokupila mentalitet dalmatinske zagore u kojemu su jedino kamen i predrasude vječni.

Album zatvara ista stvar u prearanžiranom izdanju, a između njih stisnuto je jedanaest skladbi od kojih je devet skroz novih a dvije su sa prošlog izdanja u promijenjenom ruhu.

Gospođica Obrovac je i skladateljica i autor svih tekstova i flautistica i pjevačica i količina njezinih kvaliteta je daleko veća od granica ove države. U prilog ovoj skromnoj tvrdnji ide činjenica da je 2004. godine bila nominirana za BBC3 Radio World Music Awards i to dvije kategorije.

Nastupa i stvara sa Transhistria Ensembleom, a ovaj album je nastao u samo tri mjeseca. Dajte joj tri puta toliko i stvorit će remek-djelo.

Antonio Hadrović

Hits 1287
Tamara Obrovac Albumi Kronologija Madirosa » Madirosa

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42