MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2012
Format Albumi
Vrsta / Indie rock / Alternative/Indie Rock / Alternative Pop/Rock / Adult Alternative Pop/Rock / Alternative Singer/Songwriter
Dodano Petak, 26 Svi 2017
Žanr Pop-Rock
Length 43:51
Broj diskova 1
Edition date Svi 2012
Država SAD
Etiketa Team Love Records
Catalog Number TL-50
Edition details objavljeno: 15.5.2012.; produkcija: Conor Oberst; snimano: 2010. - 2011.
Tags Conor Oberst Team Love Records

Review

U siječnju 2008. Conor Oberst zaputio se u Meksiko. Američki kantautor namjeravao je snimiti samostalni album, međutim, usput je osnovao bend i s njima, sasvim slučajno i neplanirano, snimio je dokumentarni film. Nakon zajedničke turneje, novopečeni je sastav odletio u Teksas kako bi snimili album Outer South. Oberst je sa sobom ponio i videokameru od koje se nije odvajao i tako je nastao dokumentarac uz koji je «prikačio» i pjesme koje vjerno prate zbivanja pokretnih slika.

Na soundtracku Obersta i kompanije, nazvanom One of my Kind našlo se 11 pjesama, uključujući i naslovnu. Rock u stilu 1960-ih, poneka referenca na bijeli prah i trenutnu situaciju u svijetu, to je Conor Oberst. I u sljedećoj pjesmi Gentleman's Pact, američki kantautor ostaje u hipijevskom razdoblju, stilski podsjećajući na mladog Boba Dylana. Nije tajna da član skupine Bright Eyes voli legendarnog kantautora. Jedan od favorita albuma je i folk-poskočica Corina, Corina, također prisutna u bogatom Dylanovom katalogu, no u izvedbi Obersta i njegovih suradnika, izvedena u blues-maniri.

Puno tuge, melankolije, ali i ljepote, glazbenik je unio u Breezy, audio-tekstualni uradak posvećen prerano preminuloj harfistici i bivšoj članici Bright Eyesa Sabrini Dium. Ponekad su najbolje stvari često one najjednostavnije. Oberstov glas, iskreni stihovi i (namjerno) raštimani glasovir koji poseban pečat daje ovoj pjesmi, dobitna su kombinacija. Central City vraća nas u veselija stanja, a ostatak albuma, osobito dio u kojem su svoj obol dali i ostali članovi Mystic Valley Banda ne uspijeva se kvalitetom približiti ranije opisanim pjesmama. Za Kodachrome Paula Simona ne može se reći da zvuči loše, ali ne spada ni u red najboljih obrada koje ste čuli. Posljednja pjesma na albumu, White Shoes (Reprise) donekle uspijeva razbiti niz osrednjosti i prosječnosti, no to se ne može reći za cjelokupno djelo.

Slušajući One of my Kind osjećat ćete se kao kada gledate film koji će prosječnog gledatelja zadovoljiti, no takav slučaj neće biti i s nešto zahtjevnijom publikom. Sve u svemu, nije loše, no može i bolje. Kao što može i gore. Na sreću, Conor Oberst ima dovoljno umijeća, pameti i znanja da snimi i album koji sasvim sigurno nećemo svrstati u red najboljih albuma godine, no nećemo ga ni odbaciti nakon prvoga slušanja.

Bojana Perhat

Hits 823
Outer South « Outer South Conor Oberst Albumi Kronologija Salutations » Salutations

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42