MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Prosinac 2019
Format Albumi
Vrsta Indie pop / Synthpop / Electropop / Sunshine Pop
Dodano Petak, 28 Veljača 2020
Žanr Pop
Length 43:17
Broj diskova 1
Edition date Prosinac 2019
Država Hrvatska
Etiketa Aquarius Records
Catalog Number CD 648-19
Edition details objavljeno: 6.12.2019.
Tags Aquarius Records pocket palma

Review

Zaljubljen sam. Jesam. Priznajem da imam novu ljubav i da osjećam leptiriće, vidim sunce za oblačnog dana i plavo nebo kada zalijeva kiša. Svu ljepotu u sebi donijelo je to predivno malo izdanje krajem prošle godine, koje je na mojoj polici stajalo neodmotano sve do prije nekoliko dana. Oh, kakvog li propusta. Pustivši ga, kroz zvučnike se cijelim stanom razlijala predivna ugoda, čarobne i čudesne melodije pune najkrasnije divote.

Bez obzira što je unatrag nekog vremena/nekoliko godina revival synth-popa uzeo zamah i na sceni se pojavilo dosta kvalitetnih bendova, koji u 21. stoljeću daju svoje viđenje pravca koji je udario snažan pečat jednoj dekadi, ono što u pocket palmi vidim i ona vibra koju primam od njih mi djeluje snažno i u samom vrhu svega što se pojavilo jašući na valu synth-popa 80-ih unatrag podosta godina.

Ostavljaju dojam kako su uzeli najbolje iz tog razdoblja, putem do 2019. izgubili ono što je suvišno te dali dašak onoga što se razvilo u međuvremenu. Tako i ne čudi da zarazni retro synth-pop ritmovi, zaogrnuti novim produkcijskim baršunom zvuče naprosto odlično.

No nisu oni potpuni novajlije, što je svima koji prate scenu poznato. Baš kao što im je poznata njihova povijest i to da su ranije bili poznati kao Side Project te da su odlučili napraviti zaokret u karijeri, promijeniti ime, osvježiti glazbu i propjevati na hrvatskom. I kad čujem, primjerice "Sjećanja" bude mi drago zbog toga. Treba ovakvim bendovima davati više medijskog prostora, više šanse, promovirati ih i gurati i pritom šarati po albumu. Pjesma "Godišnji" je odlična, no nije ona album. Album sadrži masu dragulja koje treba predstaviti slušateljima. Svojom kvalitetom, koja je neupitna, to zaslužuju. Moju podršku imaju!

Nenad Horvat

Hits 459

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42