MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Veljača 2010
Format Video
Vrsta Synthpop / Alternative dance / Dance-Pop
Dodano Petak, 02 Prosinac 2011
Žanr Dance-pop
Length 1:13:39
Broj diskova 2
Edition date Veljača 2010
Država Europa
Etiketa Parlaphone
Catalog Number 50999 6 27825 2 4
Edition details objavljeno: 15.2.2010.; producenti: Stuart Price (CD) i David Barnard (DVD); snimano: 21.12.2009., The O2 Arena, London
Tags Pet Shop Boys Stuart Price David Barnard

Review

Nakon samo 2 mjeseca od završetka svoje famozne Pandemonium turneje, koje se zagrebačka publika još uvijek sjeća po grandioznom nastupu u dvorani Dražena Petrovića, Pet Shop Boysi izdaju DVD izdanje koje prati jedan od završnih koncerata na turneji izveden u Londonskoj O2 Areni.

Zanimljivost samog izdanja je audio komentar dvojca i dizajnerke Es Devlin iz kojega se izdvajaju pikanterije poput one u kojoj Neil Tennant bez dlake na jeziku izjavljuje da londonska publika nije bila osobito raspoložena naspram one u Glasgowu. Tu su i sitni detalji vezani uz sam dizajn kockastog stagea koji je, iako naizgled jednostavan, predstavljao dosta muka za dizajnere, dok sam nastup u velikoj mjeri dočarava doživljaj koji se mogao iskusiti u dvorani Dražena Petrovića.

Sam dvojac je istaknuo pojačanu upotrebu medley miksiranih pjesama u kojima se par njihovih hitova brzo prožima kroz jednu pjesmu, iako u cijelosti originalne pjesme ostavljaju puno bolji dojam. Tako su, primjerice, dobro prošle izvedbe novih pjesama sa posljednjeg albuma Yes, Did You See Me Coming, Love Etc i All Over The World, čiji su video spotovi dodatak na DVD izdanju.

Nezaboravnim je ostalo i "razbijanje" kockastog zida između pjesama Building A Wall i Go West, ljubavna balada pratećih plesača koja je popratila pjesmu Jealousy, i , naravno, kraljevski nastup Neila Tennanta u reizdanju Coldplayeve Viva La Vida.

Od dodataka su prisutne i dvije pjesme sa EP-ja Christmas, obrada Madnessove My Girl koja je izvedena na prvom koncertu u O2 Areni koji je ovdje snimljen, ali je iz nekih nepoznatih razloga izbačena i stavljena kao dodatak, te It Doesn't Often Snow At Christmas, još jedna pjesma sa Christmasa koja je predstavljena ingenioznom koreografijom. Tu je i remiks sa Brit Awardsa tako da Pandemonium uistinu spada u jedno od boljih DVD izdanja koje zorno dočarava koncertni događaj koji je popratio jedan od najboljih albuma famoznog dvojca.

Goran Hatala

Hits 972
Cubism « Cubism Pet Shop Boys Video Kronologija

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42