MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2022
Format Albumi
Vrsta Alternative rock / Experimental / Garage rock / Rock and roll
Dodano Nedjelja, 19 Lipanj 2022
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2022
Država Hrvatska
Etiketa Dirty Mojo Records
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 1.6.2022.; producent: Jim July
Tags Rust Red Romance Jim July

Review

Rust Red Romance koje fura Jim July nudi nam svoj četvrti album „Legendary Merman Jack“. 1.lipnja isti je objavila nepostojeća izdavačka kuća Dirty Mojo Records i sve nam to ukazuje na spiku da tu netko nekog fakat ….

No, ok ipak Mike nije ko drugi, a zašto bi i bio, niti RRR odnosno Jim July nije kao ostali, to je priča koju fura čovjek, koji jednostavno vjeruje u ono što radi. Teško je zapravo stvarati baš na ovakav način jer to baš nije uobičajena glazbena spika. Ono što nam se želi ispričati i dati je duboki ‘’underground’’ to je spika da ti tamo neka spodoba ne dozvoli da na stageu odprašiš jednu fuckin’ stvar i da ekipi pokažeš koliko zapravo imaš hrabrosti i muda baš to otprašiti i to baš na takav način.

Kako sam prije slušao radove RRR i nažalost nisam baš mogao ništa smisleno nažvrljati, a onda želim otići škicnuti što drugi pišu, ali to nema nikakve svrhe i zato se sada sam borim sa ovim bijelim prostorom kojeg treba popuniti. Malo me bilo frka jer mislio sam da nisam tu baš previše doma… ali ova glazbena priča ima smislenu glavu i rep i nitko to neće, niti može sporiti, a ono što čujem u ovih gotovo 42 minute ukazuje mi da nisam baš toliko ofosilio niti da nisam u nekom urbanom trendu. A da li je to moja spika? Definitivno nije, ali da li to mogu poslušati? Mogu! A ako tako stvari stoje... i sam ih tako postavljam, onda to fakat nije pljuga.

Kod šeste stvari ‘’Railroad Frank’’ postajem smisleno svjestan... da ovi puhački instrumenti imaju svoju snažnu važnost i da sve, ovo što nam se nudi ima svoju svrhu i slušljivost i to je ono što zapravo pokreće to moje pomalo uspavano glazbeno biće. Valja malo stvari prodrmati, dati svemu priliku i priznati... da to što čujem ima svoj razlog i ima svoje istinsko značenje.

Ovaj album je konceptualan, on nam nudi priču koja je osmišljena i koja je nam u notama u glazbenim bojama donosi vrlo neobična glazbena rješenja, alternativni rock, blues, jazz, fusion, nudi nam nadasve impresivnu ‘’zmešanciju’’ koja me svako malo dizala iz sjedalice i kao da sam, sebi nisam želio priznati... da mi ova svirka itekako odgovara i paše.

Ovaj puta RRR odnosno Jim doista me uzdrmao i potaknuo me u onom smjeru... daj stari mrdni se i pokaži da imaš muda poslušati ovaj materijal. Trenutno me trga po kostima ‘’Fly On Boogie/ Twilight In My Pocket’’ na koju se samo nadovezuju ‘’Merman Jack’s Dream’’ i ostale ...moram priznati da sam ostao zatečen ovim free style jazzom, odnosno količinom sve te glazbe, koja u svojoj kakofoničnosti zvuči prokleto dobro i efektno.

Preporuka

Ako je ‘’Fly On Boogie/ Twilight In My Pocket’’ bila svojevrsna prekretnica i ovom albumu ‘’Legendary Merman Jack’’ dala jednu sasvim novu, drugačiju dimenziju. Osobno, to itekako grleno pozdravljam i nadam se da će i drugi prepoznati gomilu vrijedosti, koje vam donosi Rust Red Romence odnosno sam Jim July na svom zadnjem studijskom albumu. Provjerite jel je ovaj stari freak u pravu ili samo nas sve zaje…. uopss… vuče za nos!?

Mladen Lončar - Mike

Hits 2131

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici