MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
SuperHeavy


Bookmark

Data

Released Rujan 2011
Format Albumi
Vrsta Contemporary Pop/Rock / Reggae-Pop
Dodano Utorak, 04 Listopad 2011
Žanr Pop-Rock
Length 52:56
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2011
Država SAD
Etiketa Universal Republic
Catalog Number B0016106-02
Edition details Datum objave: 16. 9. 2011.; Produkcija: Mick Jagger i Dave Stewart; Snimano: Jim Henson Studios (Los Angeles, California)
Tags

Review

Bend SuperHeavy, album SuperHeavy diskografska kuća Universal Republic objavila je 16. rujna 2011. godine. Što je to?

Nova super grupa, 5 glazbenika, 5 različitih glazbenih usmjerenja, dali su još jedno novo viđenje prezentacije moderne glazbe koja objedinjuje veliku većinu njihovih stremljenja. Na jednom mjestu našli su se: Mick Jagger, Joss Stone, gitarista i producent Dave Stewart, reggae glazbenik Damian 'Jr Gong' Marley te indijski glazbenik i skladatelj  A.R. Rahman. Da li je to dovoljno za naziv super grupe? Mnogi će postavljati ovo pitanje i naravno tražiti odgovor u materijalima koji se nalaze na ovom albumu. Rock, pop, reggae world glazba, dosta neobičan mix koji inače nije moja sfera glazbenih interesa, ali nekako sam dobivanjem ovog albuma ostao zatečen i jednostavno se nisam pravo ni snašao.

E sad, znam…mnogi će kazati, a to je totalno bez veze, to je skup različitosti objedinjenih u snimljene pjesme. Mnogi će isto tako kazati da su iste osmišljene su onako na brzinu i jednostavno su ispušni ventil većini glazbenika, koji čine ovaj bend SuperHeavy.

Da li su snimili nešto senzacionalno? Sigurno nisu.

Da li su zaslužili naziv super grupe? Čak i o tome bi se dalo debelo raspravljati. Osobno, uvjeren sam da osim par pjesama nije bilo nekakvog velikog razloga za ovaj album. Jednako tako sam uvjeren da novac nije primarna sfera interesa. Više sam pristalica da je ovo bila neka osobna želja, još jedan neobičan iskorak renomiranih glazbenika koji na ovaj ili onaj način pokazuju da jednostavno mogu raditi što god požele. Da li je to dobro? I o tome bi se dalo raspravljati.

Raditi svatko na svojoj strani, snimati sam za sebe, a onda se sve slije u L.A. studio gdje se proizvod finalizira… zvuči jako stereotipno i pomalo otuđeno, no neću to dalje elaborirati, o tome imam svoje mišljenje. I zato, sve oko ovog albuma, reakcije službene kritike, ali i reakcije publike... još je prerano za bilo kakve čvrste deklamacije. Na top ljestvicama do sada iskaču dvije pjesme, dva potencijalna hita: reggae singl Miracle Worker i Rahmanova Satyameva Jayathe. Osobno, nekako bih najradije potencirao pjesme: Never Gonna Change, Rock Me Gently, strahovitu I Can't Take It No More ….Rolači na djelu!! Slijedi ju smirujuća: I Don't Mind i zadnja World Keeps Turning. Bez obzira na sve, moram posebno istaknuti vokalne dionice Joss Stone, koja doslovno blista i svojim vokalom svim materijalima daje posebni štih i formu.

Na kraju, čini mi se da je najbolji opis cijelog projekta dao Dave Stewart, koji kaže: A mad alchemist type experiment.. Odnosno, Jegger je još precizniji te pojašnjava: Dave really wanted to make a record with a different group of musicians, in other words, with different backgrounds of music. Instead of everyone being a rock musician, or basically a blues musician, or some other genre, he wanted to get as many genres together that would fit. I said it sounds like a good idea, I never thought it would actually happen.

PREPORUKA:
Osobno, možda je i ovo Jeggerovo pojašnjenje najbolja preporuka za nabavku i preslušavanje albuma SuperHeavy istoimenog banda. Pa, svi Vi koji imate afiniteta prema ovakvom glazbenom izražavanju provjerite o čemu se radi.

Oni, koji su znatiželjni …na pravom su mjestu!

I na kraju ….ne bih trebao više duljiti, već tko voli …nek' izvoli…i sam prosudi!

Mladen Lončar - Mike

Hits 1111

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima