MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Santogold


Bookmark

Data

Released Travanj 2008
Format Albumi
Vrsta Reggae / Dub / New Wave / Dance
Dodano Subota, 08 Listopad 2011
Žanr Reggae
Length 41:09
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država USA
Etiketa Rough Trade / Menart
Tags

Review

 

Santogold je crna pop – pankerica koja obožava Devo i Pixies, a mrzi R`n`B. Prosto nevjerojatno, zar ne?
Ali i tako nešto majka rađa, a dotična majka jer prije trideset i dvije godine donijela na ovaj recesijski svijet malu Santi White.
 
Inače, Santi ima dvije diplome i dvije pank ploče iza sebe kao pjevačica pank benda Stiffed koje je producirao Darryl Jenifer iz kultnih Bad Brains. Zapamtite, gdje su Bad Bains, tu su negdje i Beastie Boys. I vaše sumnje biti će točne.
 
Santogold je nastupala sa navedenima na par datuma njihove Get Out And Vote turneje ove godine. Ali nije rokala samo sa njima. Tu su i Bjork, M.I.A., Jay – Z i Kanye West. Tu je još i GZA iz Wu – Tang klana.
 
Ovo joj je prva ploča, kupus puno žanrova od rocka, pop glazbe osamdesetih do electra što bi se lako dalo okarakterizirati kao post – nešto, ali ne i post rock jer tu netko nešto i pjeva. Uspoređuju ju više sa Karen O iz Yeah Yeah Yeahs i M.I.A.-om zbog stava koji govori da sa Santoglod nema zajebancije u klasičnom smislu osim ako njoj samoj nije do iste.
 
Pošto miriše na osamdesete, sada je jako in i sa albuma je skinuto pet singlova, ali ako se sve treba sublimirati u jedan onda je to pjesma L.E.S. Artistes sa repetitivnom gitarskom dionicom pogodnom za sempliranje u budućnosti kao plesni odjeb svim hipsterićima u New Yorku što bi nešto radili, ali ne bi ništa konkretno.
Zvuči poznato, zar ne?
 
Među gostima na albumu su i Spank Rock, reperi iz Baltimorea koji vole i dobar electro i stvarno bi voljeli da mogu pisati opake reprezent tekstove dok su na bombonu. Ne ide im.
 
Antonio Hadrović
Hits 1266

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42