MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Studeni 2008
Format Albumi
Vrsta Black Metal
Dodano Nedjelja, 09 Listopad 2011
Žanr Metal
Length 42:43
Broj diskova 1
Edition date 2008
Država Norveška
Etiketa Roadrunner / Dancing Bear
Tags

Review

 

Nakon dvije godine i albuma Now, Diabolical, norveški black metalci Satyricon su izdali svoj najnoviji uradak pod nazivom The Age Of Nero. Najnovije izdanje ima osam pjesama iza čije produkcije stoji vokal benda Satyr i Joe Baresi (Tool, Queens of The Stone Age). Za poznavaoce povijesti antičkog Rima, nemojte se zanositi da je ovaj album posvećen caru Neronu, jer je to samo simbolika koja se uklapa u ime benda.
 
Sami album je solidan uradak koji je značajno zlokobniji i mračniji od svog prethodnika, pokazujući Satyra i njegovog kompanjona Frosta u najboljem ili bolje rečeno u najmračnijem izdanju. Brutalni riffovi u kombinaciji sa paklenim vokalom zajedno tvore zvuk koji svi znamo kao black metal. Satyricon nije jedan od onih bendova koji žele tu i tamo osvježiti sami sebe sa melodičnim zvucima klavijatura i ostalih dodataka, oni jednostavno slušaocu žele isporučiti onaj sirovi, čisti black metal.
 
Iako su raniji uratci poput Nemesis Divina, i Rebel Extravaganza proglašeni njihovim najboljima, posljednje izdanje vjerno slijedi utrti put. Pjesme koje sam zapazio na ovom albumu se kreću od brutalnih i ekstremnih poput Commando, jakih kao što je Black Crow On A Tombstone, pa sve do misaonih kao što je The Sign Of The Trident.
 
Sa osam pjesama prepunih black metala, Satyricon su uspjeli dokazati da su u mogućnosti ponovno privući pažnju svih fanova black metala.
 
Ivan Šunić - Camaro
Hits 1379

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42