MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2011
Format Albumi
Vrsta Punk pop / Alternative/Indie Rock
Dodano Utorak, 08 Studeni 2011
Žanr Pop-Rock
Length 37:40
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2011
Država SAD
Etiketa Atlantic
Catalog Number 527646-2
Edition details Datum objave: 21.6.2011. Snimano: kolovoz - studeni 2011. Produkcija: Brian Howes
Tags

Review

Tinejdžerski pop/rock bend Simple Plan (vjerojatno su vam poznati po svojim najvećim hitovima koji su milijun puta završili na statusima dvanaestogodišnjih djevojčica na facebooku - Sorry, I can't be perfect!, No, you don't know what it's like, welcome to my life, I know your love is just a lie i slično.) vratili su se na scenu baš kad se to najmanje očekivalo i kad su svi mislili da su zaboravljeni. A povratak im je stvarno bio u vrlo dobrom stilu - Jet Lag, drugi singl, a prvi zamijećeni, kolaboracija s Natashom Bedingfield, oduševio je publiku, a ni kritici nije bio mrzak. Ta fantastična i sunčana melankonična power pop pjesma o interkontinentalnim vezama odmah može ići među najbolje singlove dotične grupe.

Jet Lag bio je samo početak - najava za njihov četvrti studijski album, Get Your Heart On! Na albumu je više pop prizvuka nego na prethodnicima, malo više veselja i manje gorčine, više zrelosti. Iako još uvijek imaju djetinjasti prizvuk (koji zna biti katkad simpatičan, katkad iritantan), glazbeni razvoj vidljiv je. Refreni su bolji, energičniji, nego na prethodnim albumima.

Međutim, i dalje tu nedostaje velikih i jakih pjesama. Nakon odlične uvodne You Suck At Love i treće, već spomenute Jet Lag, a i izvrsnog idućeg singla Astronaut, možda malo pretipične, no dobre pjesme, album lagano zapada u monotoniju. Mene osobno jako se dojmila kolaboracija s K'naanom, Summer Paradise. Lagani reggae prizvuk, romantičan tekst, pjevljiva i pamtljiva melodija i ambijent ljetne ljubavi upotpunjuju ovu odličnu pjesmu koja će vas u zimskim danima podsjećati na sve lijepe dane ljeta.

Kraj albuma podosta je dramatičan. Sam naziv zadnje pjesme je This Song Saved My Life. Emotivna je i iskrena, ali nije baš da će vam spasiti život ako ste u kriznoj situaciji. A i malo je "try too hard" i nekako imam dojam da je stavljena tu samo zato da da albumu neko dublje značenje, što joj ipak i ne uspijeva u potpunosti. A i čemu uništavati ovakav, uglavnom vedar, album forsiranjem neke gorčine i nezadovoljstva samo zato da se očuva stari imidž Simple Plana kao punk benda čija su glavna odlika tekstovi u kojima se izražava njihovo ekstremno nezadovoljstvo ljubavlju, ljudima, životom općenito?

Dečki iz benda možda i jesu prestari da još uvijek prave ovakvu glazbu, koja je i dalje namijenjena prvenstveno tinejdžerima, no izgleda da su ih prethodni albumi ispraksirali, upoznali i s njihovim dobrim i lošim stranama, te da im sad ovakav solidan zvuk dobro ide bez većih grešaka.

Mislav Živković

Hits 1251

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici