MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svibanj 2019
Format Albumi
Vrsta Pop rock
Dodano Utorak, 11 Lipanj 2019
Žanr Pop-Rock
Length 1:00:54
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2019
Država Velika Britanija
Etiketa A&M
Tags Sting

Review

Njega ne treba posebno predstavljati. Siguran sam da je njegov žalac premazan vrijednim i rijetkim glazbenim nektarom ostavio trajne posljedice, naravno one ugodne. Makar onima koji se razumiju u kvalitetnu glazbu.

„My Songs“, Stingov najnoviji, 14. po redu studijski album, ne donosi novi  materijal, remix je to njegovih najvećih uspješnica s matičnim bendom The Police, kao i iz solo karijere obučenih kako sam autor kaže, u drugačije ruho. U Stingove aranžerske i producentske sposobnosti imao sam se prilike uvjeriti na koncertu u Bečkoj Stadhalle kada je istu pozornicu dijelio s još jednom glazbenom veličinom, polovicom jedinstvenog akustičnog dueta, imenom Paul Simon. Bend od nekih 18-ak glazbenika Stingove je maestralne aranžmane odsvirao nadahnuto i neponovljivo, učinivši njegove i Paulove glazbene storije zapravo nekim novim pjesmama.

Dakle, s jedne strane provjereni aranžer, a onda pročitah da produkciju potpisuju Martin Kierszenbaum (radio s Lady Gagom, Robyn) i Dave Aude (radio s Brunom Marsom i Selenom Gomez)????

Na osnovu ove dvije premise s lakoćom bi se mogao izvesti zaključak da bi krajnji rezultat remiksa mogao biti još jedan MTV uradak. Pa je li to bilo tako?

Prvo pitanje koje se nameće: koja je svrha ovakvih projekata?

Za one koji se tek upoznaju s glazbenim bukvarom Gordona Matthewa Thomasa Sumnera, ili za one koji iz praktičnih ili financijskih razloga žele imati njegovu retrospektivu na jednom mjestu, bolje prilike od ove nema. I to je sve, naime nakon pomnog preslušavanja debela sjena sumnje nadvila se nad ovom idejom. Nema očekivanih nijansi koje bi se trebale razlikovati od originala, naprotiv sve je previše sterilno, bezidejno. Tako je „Demolition Man“ izgubio od svoje mračne atmosfere; „Fields Of Gold“ je malo ljenija i izgubila je svoj raskošni aranžman; „Every Breath You Take“ i „Can't Stand Losing You“ zvuče u dlaku poput originala; „Message In A Bottle“ je možda trebala zvučati puno žešće; „Fragile nam donosi copypaste vokala iz originala; “„Desert Rose“ ima pomalo kompjuterizirane bubnjeve i poneku elektronsku smicalicu; „If You Love Somebody“ posjeduje male doze funka i disca??

Nažalost, imam dojam da je svrha ovog CD-a samo kolekcioniranje zelene boje američkih novčanica, čiji će se saldo dobrano podebljati turnejom na kojoj će se prezentirati ovaj pregled najboljeg od najboljeg.

Ocjenjivanje nečijeg rada uglavnom je stvar osobne perspektive koja je u ovom slučaju rezultirala mojim blagim razočarenjem, ili još gore potpunom indiferentizmom.

Đorđe Škarica

Hits 1739
44/876 « 44/876 Sting Albumi Kronologija The Bridge » The Bridge

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Ikone simfonijskog metala u Tvornici


Tv Eye održali koncert u karlovačkom Stardustu


Moć punk/metal buntovništa u Tvornici


Clan of Xymox u Močvari


Urban&4 oduševili u Balama


Galerija fotografija: Pavel u Dugoj Resi


Galerija fotografija: Rebel Star u Movčari


Zdenka Kovačiček nastupila u Petom kupeu


Špirologija Trio u Klubu Komedija promovirao album "August... Rhythm changes"


Yann Tiersen u Tvornici: Kerber - spajanje svjetova


Galerija fotografija: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead


ABBA SYMPHONIC oživio najuspješnije hitove grupe ABBA


Brkovi u riječkom Pogonu kulture


Studio 54 Tribute na jednu večer preselio Manhattan u Zagreb


Dajte nam kruha i metala


M.O.R.T. + Radagast nastupili u rasprodanoj Tvornici Kulture


Sjajan početak ovogodišnje Jazz.hr sezone


BluVinil uspješni u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Kandžija + Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune @VIB


The Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski