MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Our Version Of Events


Bookmark

Data

Released Veljača 2012
Format Albumi
Vrsta / Pop / Rock / Contemporary Singer/Songwriter / Adult Contemporary R&B / Adult Contemporary
Dodano Petak, 18 Srpanj 2014
Žanr Pop
Length 48:58
Broj diskova 1
Edition date Veljača 2012
Država Europe
Etiketa Virgin
Catalog Number CDV3094
Edition details Produkcija: Naughty Boy, Mojam, Craze & Hoax, Mike Spencer, Emile Hayne, Paul Herman, Ash Millard i Alicia Keys; Datum objave: 13.2.2012.; Snimano: 2010. - 2011.
Tags Emeli Sande Virgin EMI Dallas Records pop Pop/Rock

Review

Mlada se Škotkinja Emeli Sandé nije pojavila niotkuda. Štoviše, svojem je debitantskom (neo) soul i R&B uratku prethodno položila dobre temelje; tolike da se album Our Version of Events u veljači ove godine željno očekivao te da se u samo dva tjedna u Velikoj Britaniji prodao u više od 300 tisuća primjeraka. Poznata kao omiljeni tekstopisac Simona Cowella, Sandé je godinama pisala za mnoge zvijezde, uključujući omiljenu joj Aliciu Keys, potom Leonu Lewis i Susan Boyle, a od 2009. profilira se i kao pjevačica. U tom se smislu posebno istaknula surađujući s britanskim reperom Wileyem u hitu Never Be Your Woman zahvaljujući čemu je sklopila ugovor s Virginom koji je i objavio njezin prvi album.

A Sandé ga je dobro predstavila: Prvo singlom Heaven, referencom na Unfinished Sympathy Massive Attacka, potom Daddyem pa nedavnim Next To Me. Sve redom uspješnice koje su dale naslutiti da se radi o ozbiljnoj glazbenici. I uistinu, njezin je prvijenac u cijelosti veoma promišljen, ali su spomenuti singlovi svejedno njegov best of, manje-više. Na ostaku se albuma vokalno prilično dojmljiva Sandé okreće ponajviše baladama (praćenim klavirom), dosta na tragu Alicie Keys, s kojom jednu od njih – Hope, i supotpisuje. I mada time na neki način postiže koherentnost, istovremeno joj se mogu uputiti prigovori zbog ponavljanja i igranja na sigurno.

Budući da su tekstovi njezin „teren“, Sandé očekivano (su)potpisuje svih četrnaest pjesama i u pisanju se pokazuje maštovitijom od velikog broja njezinih kolega, unatoč povremenom pribjegavanju gotovim i klišejiziranim rješenjima (Hope, Maybe). Sve u svemu, ovo je dobar početak za Sandé-pjevačicu koja će u budućnosti sigurno imati prilika pokazati što sve može. Ako je to, kojim slučajem, u ovoj „verziji“ propustila učiniti.

Tina Barberić

Hits 1444

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42