MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2009
Format Albumi
Vrsta Blues
Dodano Četvrtak, 29 Rujan 2011
Žanr Blues
Broj diskova 1
Edition date 2009
Država USA
Etiketa Sony Legacy
Tags

Review

 

Datum i vrijeme: subota, 16. kolovoza 1969. na stage legendarnog Woodstock Music & Art Fair izlazi tada malo poznati latino – rock bend iz San Francisca… Santana predvođen izvrsnim gitaristom Carlosom Santanom. Pa, kao što sam i obećao... pred Vama je moj osvrt na album Santana - The Woodstock Experience, kojeg je 30. lipnja objavila izdavačka kuća Sony Legacy.
 
Carlos Santana na Woodstock doslovno stiže u posljednji trenutak, Bill Graham odlučio je pomoći organizaciji cijelog festivala pa svojom intervencijom dovodi Santanu na stage. To popodne u subotu 16. kolovoza Santana izvodi 8 pjesama u trajanju od 45 minuta, možda to i nije sve, ali ovo izdanje nam nudi tih osam kompozicija koje odaju svu raskoš tada mladog, ali vrlo interesantnog i uspješnog benda iz San Francisca.
 
Sve to Santana i njegov bend su opravdali jer su svakako bili jedno  od najvažnijih otkrića ovog festivala. Svojom novom i svježom kombinacijom latino glazbe i rocka doslovno su razorili sve oko sebe. Njihova uzbuđujuća i dinamično- ritmična glazba zapalila je broju publiku i ovaj njihov 45 minutni nastup ocrtao je svu snagu i nezadrživu energiju ovog benda, za koje jednostavno nije bilo načina da se zadrže ili suzbiju. Vrlo suvereno i dinamično Santana vodi cijeli nastup, svi dobijaju svoju minutažu, a osobito su tu izraženi solo na kongama, udaraljkama i bubnjevima. Publika, ali i svi oni koji sad slušaju ovaj album moraju se doslovno njihati u zaraznom ritmu glazbe Carlosa Santane. Do sada sam imao prigode čuti samo pjesme Persuasion i Soul Sacrifice, a sada je tu još šest odličnih skladbi koje su tako inspirativno odsvirali Carlos Santana i njegov bend.
 
U cijeloj svojoj karijeri Carlos Santana nije toliko postigao kao u tih 45 minuta na Woodstocku. Zašto tako pišem? Iz vrlo jednostavnog razloga, ta svježina i uzbudljivost dala je ovom bendu strašni rejting koji traje i dan danas. Nije to nikakvo preuveličavanje, nije to studiozna promocija ovog legendarnog rock koncerta i festivala, već je to nepobitna istina, koja se jednostavno nemože anulirati. Carlos Santana sa svojim bendom kao još nedovoljno afirmirani glazbenik doslovno je razorio nazočnu publiku svojom svirkom a improvizacija Michaela Shrievea na bubnjevima u temi Soul Sacrifice, doslovno je polomila auditorijum.
 
Moja velika želja je imati sve nastupe pojedinih glazbenika i bendova na ovom legendarnom festivalu, držim da bi tada bio totalno ispunjen i bio bi to svojevrsni vrhunac mojeg glazbenog kolekcionarstva i rada na promociji moderne glazbe.
 
Duh Woodstocka je neuništiv, on svojom snagom i izražajnošću već godinama nadahnjuje brojne generacije glazbenika na ovaj ili onaj način. Takva forma i osobito organizacija dana su nezamislivi, jer baš ništa nije bilo organizirano već su spontatnost i samosvojnost  te osobna snalažljivost bili preduvjet preživljavanja ovih 3 dana mira i ljubavi i glazbe. Nedovoljno hrane, vode, sanitarija, lječničke skrbi i čega sve ne nadomještali su odlična glazba i ogromne količine raznih stimulansa, koji su činili da se sve to izdrži i da se cijeli projekt uspješno privede kraju.
 
Samo nekoliko tjedana nakon nastupa pred 500.000 ljudi, Carlos Santana je snimio svoj nastupni album koji je naišao na veliki komercijalni uspjeh. Sve to, naravno,  pokazuje o kakvom se kvalitetnom glazbeniku i bendu ovdje radi.
 
Taj nastup učinio je veliku stvar jer u njemu se odrazilo sve ono što će u nastupajućim godinama, sve do današnjih dana, jasno pokazati o kakvom se potencijalu, nadarenosti  i kvaliteti ovdje radi. Svjedoci smo koliko je sve to bitno kada se radi o karijerei pojedinog glazbenika, na primjeru Carlosa Santane i dan danas osjećamo, vidimo i čujemo da je njegova umješnost i kreativna snaga doslovno neuništiva.
 
PREPORUKA:
A što napisati osim pred Vama štovani posjetitelji SoundGuardian.com  nalazi se izdanje Santana – The Woodstock Experience, koje datira od snimke njegovog nastupa na  legendarnom Woodstock Music & Art  Fair u popodnevnim satima u subotu 16. kolovoza 1969. godine.  I to je i više nego dovoljno… 45 minuta i 40 sekundi neopisivog zadovoljstva. Apsolutno neponovljivo!!!
 
Mladen Lončar - Mike
Hits 1432
All That I Am « All That I Am Santana Albumi Kronologija Shape Shifter » Shape Shifter

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42