MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Lipanj 2006
Format Kompilacije
Vrsta Blues rock / Hard rock / Fusion / Jazz-rock / Contemporary Pop/Rock / Album Rock / Latin Rock / Psychedelic/Garage
Dodano Petak, 01 Ožujak 2019
Žanr Rock
Length 1:13:43
Broj diskova 1
Edition date Lipanj 2006
Država Europa
Etiketa Island Records ‎/ Aquarius Records
Catalog Number 060249839394
Edition details objavljeno: 5.6.2006.; producenti:
Tags Aquarius Records Santana Island Records

Review

Diskografske kuće Universal/Island 05. lipnja prošle godine objavile su još jednu kompilaciju ‘Colour Collection’. Ovaj puta došao je na red Santana.

Odmah na početku moram istaknuti da je ovo sasvim druga priča, (za razliku od iste edicije kada je bilo riječi o Deep Purple, ako se sjećate). Naime, Carlos Santana jučer, danas, ali i prije 30 godina zvuči dovoljno inventivno, snažno. On ima isti feeling i pristup kompletnoj prezentaciji svoje glazbe. Njegova svirka još uvijek me jednako oduševljava. Ono što nudi ova kompilacija su zanimljive izvedbe velikih i poznatih uspješnica ovog fantastičnog glazbenika.

Carlos Santana svojim latino rockom jednako dobro zvuči i u studijskoj i live verziji, što osobito može zahvaliti svojoj istančanom ukusu kada je riječ o odabiru glazbenika koji će nastupati u bandu.

Osobno, imao sam se prigode uvjeriti u to, kako putem gramofonskih ploča i CD-a, tako još više na koncertima, gdje je uvijek bilo očito da se radi o izvrsnim instrumentalistima. Kada se prisjetim njegovog zadnjeg koncerta u Zagrebu, odmah u prvi plan dolazi apsolutno izvanserijski basist, pa bubnjar, a o legendarnom Armando Parazzai da niti ne govorim. Odlični instrumentalisti i kompletno nadahnuti glazbenici oduvijek su bili zalog dobre svirke.

Preslušao sam zaista dosta sličnih Santaninih albuma, no i ova kompilacija uspjela je kod mene postići dovoljno emocija i pozitivnih vibracija da Vam slobodno mogu preporučiti kompilacijski album ‘Colour Collection Santana’ legendarnog Carlosa Santane.

Posebno je važno istaknuti da uvrštene skladbe zvuče jednako dobro kao i u vrijeme kada su nastale, naravno, ima tu i tema koje datiraju iz novije faze Carlosa Santane, no sve zajedno daje jedan odlični mix i presjek banda. Drago mi je što ovaj kompilacijski album nije promašaj, već dapače, radi se o albumu koji će uvijek biti rado viđen gost u mojim uređajima.

Kompilacijski album ‘Colour Collection - Santana’ toplo preporučujem svima koji vole dobru glazbu, svirku, furku i feeling. Od početka do kraja albuma teme se nižu, a emocionalne tenzije rastu. Upravo zbog toga toplo preporučujem ovu kompilaciju.

Na kraju, moram istaknuti da je vrlo mali broj ovakvih izdanja uspio pobuditi ono toliko potrebno da se u slušatelju razvije ono nešto i da Vas jednostavno tjera da album slušate ponovo.

Ovaj album upravo je to postigao, barem kod mene i zato Vam ga još jednom toplo preporučujem. Vjerujte, nećete požaliti!

Mladen Lončar - Mike

Hits 565
Santana Kompilacije Kronologija Ultimate Santana » Ultimate Santana

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42