MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
All That I Am


Bookmark

Data

Released Listopad 2005
Format Albumi
Vrsta Rock
Dodano Petak, 22 Travanj 2011
Žanr Rock
Length 53:10
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2005
Država SAD
Etiketa Arista / Menart
Edition details Producent: Clive Davis.
Tags

Review

Carlos Santana je snimio svoj 38. oficijelni album po redu pod nazivom All That I Am, a kojeg je izdala izdavačka kuća Arista. Carlos Santana je i ovaj puta išao na različite kolaboracije kao provjerenu formulu uspješnosti. Ovaj puta Santana je dobio raznolikost u smislu izvođača (Steven Tyler, Michelle Branch, Big Boi, Joss Stone, Bo Bice i mnogi drugi glazbenici), no nažalost moram odmah ustvrditi da nije uspio postići razinu, dostignutu albumom Supernatural.

Carlos Santana ovaj puta nije uspio ostvariti onaj feeling, vjerojatno je mislio da će sve uspjeti pokriti svojim nadaleko poznatim soundom gitare, no ni u tome nije sve. Jedna od najvažnijih figura u gitarističkom svijetu kada je u pitanju kombinacija Latino rocka i svih ostalih glazbenih stilova, koje je Carlos toliko puta na fascinantni način spojio, nažalost ovaj puta se osjeća praznina, ovaj puta osjeća se da to ipak nije to.

No, dobro možda se varam jer svakako da ima dobrih i blistavih trenutaka. Nitko ne osporava kvalitetu trenutaka na ovom albumu, ali njih je premalo da bi dobili ono što nam Santana može pružiti. Mislim da se je ipak više trebao okrenuti prema onome što mu više leži, a to su njegovi visoko potencirani gitaristički pasaži i rifovi.

Carlos Santana rođen je 20. srpnja 1947., u Autlan de Navarro, Mexico. Dolazi u San Francisco u ranim '60-tim, kada se i profesionalno počinje baviti glazbom. Prvi bend osniva 1966. godine pod nazivom The Santana Blues Band. Od tada pa do danas Carlos Santana je sinonim za sve ono što veže i spaja utjecaje rock glazbe sa elementima latino glazbe, jazz -rocka i sl. Santana je oduvijek slovio za iznimnog glazbenika, osobito što se tiče njegovog osobitog i nadasve posebnog stila sviranja gitare, njegov sound gitare prepoznaje se među tisućama drugih. Toliko je prepoznatljiv.

Santana nakon albuma Supernatural, kojeg je snimio uz asistenciju i suradnju mnogih poznatih glazbenika od Eagle-Eye Cherrya, preko Wyclef Jeana, Lauryn Hill, Rob Thomasa i Dave Matthews do Eric Claptona.

Carlos Santana učinio je nešto što se nije dugo vremena dogodilo na svjetskoj rock i inoj glazbenoj sceni. Album je prodan u 10 milijuna kopija, osovojio je 11 nominacija za Grammy da bi ih 8 odnio kući i to za: ploču godine i album godine, najbolju pop izvedbu (Maria Maria), najbolju pop suradnju (Smooth), najbolji pop instrumental ( El Farol), najbolju rock izvedbu (Put Your Lights On), za najbolji rock instrumental (The Calling), najbolji rock album godine i najbolja pjesma godine (Smooth). Zaista teško za ponoviti.

Stoga samo 2 godine kasnije stiže i prolazi gotovo nezapaženo album Shaman, a potom još za 3 godine dolazi nam i ovaj zadnji studijski album All That I Am. Osobno izdvojio bih sljedeće skladbe: Hermes, My Man, Just Feel Better, Trinity i Cry Baby Cry. Ove teme ipak odskaču od neke prosječnosti i prenaglašene prepoznatljivosti. Možda je pomalo čudno kako je Santana dozvolio da na svom albumu bude totalno u ‘’background’’ poziciji.

PREPORUKA :
Album ‘All That I Am’, baš kao i albumi Supernatural i Shaman daju onaj fini osjećaj druženja i prijateljstva sa Carlosom Santanom, da li Vam je to dovoljno da nabavite ovaj album? Vaša je osobna procjena i odabir.

 
Mladen Lončar - Mike
Hits 1477
Supernatural « Supernatural Santana Albumi Kronologija The Woodstock Experience » The Woodstock Experience

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42