MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Groblje pjesama

Bookmark

Data

Released Svibanj 2024
Format Albumi
Vrsta Acoustic
Dodano Subota, 18 Svibanj 2024
Žanr Pop-Rock
Broj diskova 1
Edition date Ožujak 2024
Država Hrvatska
Etiketa Menart
Edition details objavljeno: 17.5.2024., producent: Silvio Pasarić, snimano:: SIPA studio
Tags Miki Solus Silvio Pasarić Menart

Review

Evo ga opet. Hit me Miki one more time. Baš kao što u jednoj svojoj pjesmi s albuma kaže „Britney, hit me“ tako će Miki ponovo udariti sa svojim nadnaravno apsurdnim i nadrealno duhovitim stihovima, i svojim nepostojećim vokalnim sposobnostima.

Album je snimljen i napravljen samo uz taj njegov kljakavi vokal i uz, začudno dobru, akustičnu gitaru. Kao Johnny Cash pred kraj karijere. Samo je Ricka Rubina „odglumio“ Silvio Pasarić. A sve je snimljeno u SIPA studiju i objavljeno za Menart.

Ne radi se u ovom izdanju o novim pjesmama, nego o starim, zaboravljenim i pokopanim stvarima, koje je Miki Solus odlučio oživjeti i dati im novo ruho. Za neke se isplatio i bilo bi šteta da ostanu skrivene negdje u bespućima interneta. „Ne volim gužve“, „Das ist schon“ (sjajne švapske rime), „Very stupid song“ (Rama dama dong – ova je baš dobra) su svakako neke od onih koji se odmah zalijepe. S druge strane ima pak onih za koje je šteta što smo ih se prisjetili. „Edo“ i „1000 radijatora“ spadaju u tu kategoriju. Za ovu potonju je još više iznenađujuće što se prošle zime obrela kao video spot u kojem se pojavljuje voloderski doajen Đutko. Istinabog, spot je isti kao i pjesma. Za izbjegavat. A opet ima ona kategorija pjesama koja se pojavljuje kao nešto novo i neobjavljeno. Ili ih je barem teško naći tim bespućima. „Sanjam mandarine“, „Helikopter“, „Bubamara“, i naslovna „Čokoladni zec“ pripadaju ovom odjeljku. I njih je baš uzbudljivo preslušavati i otkrivati.

Ima još jedan kuriozitet na albumu, a to je da je Miki po prvi put objavio jednu obradu. Radi se o Manceov „Javorovoj grani“. Ako netko slučajno nije čuo original vjerujem da se „Javorova grana“ ni na koji način ne čini da ne pripada ovom opusu. Što je svakako plus i za album i za opus našeg omiljenog pjevača bez sluha.

Šta još? E da, ima još jedna preluda i bolesna anti-navijačka pjesma koja kupi simpatije svekolikog puka iako je nevjerojatno defetistička i antipatična. Pravi zafrkantski antipod na kojem se istovremeno od srca nasmijete i turobno okrećete glavom. Takvo što može samo Miki Solus.

Veliki broj neobjavljenih pjesama skupljenih na jednom mjestu daje lijepu zalihu dobre zabave i unutarnjeg zadovoljstva jer duboki bunar Mikijevih stihova neće još dugo presušiti. Neka nas Miki još puno puta „hitne“.

Ivica Šćukanec

Hits 383
Najbolji su pjevači bez sluha « Najbolji su pjevači bez sluha Miki Solus Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiZagreb Music Fest, 2. dan - kišni ured se ipak smilovao


Manifest crnila u Močvari: Stonebride/Luxus Lord/Prisonplanet


Zagreb Music Fest, 1. dan


Lord Of The Dance nastupili u Zagrebu


BadBadNotGood u Šibeniku


Galerija fotografija: Lord Of The Dance u Splitu


Diddle In The Middle i Bonaster


Stingove čarolije u intimnom ozračju Arene


Alex Sipiagin Quartet zaključio Rovinj Spring Jazz


Edo Maajka zatvorio ovogodišnji Beerfest


Drugi dan katarzičkog iskustva s Rammstein u Beogradu


Nastupom Baby Lasagne završen Sea Star Festival


Bill Frisell na 33. festivalu JazzTimeRijeka


Beerfest 2024. dan 3.


Nastavljen je 33. JazzTimeRijeka


Bizarnost u Tvornici kulture koju niste smjeli propustiti


Ni kiša nije ugasila Vatru na Šalati


Spektakularan Rammstein u Beogradu održao prvi koncert


Bosak & Second Hand Band odlični u klubu Boogaloo


Počeo 33. JazzTimeRijeka