MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Listopad 2017
Format Albumi
Vrsta Folk-rock
Dodano Srijeda, 28 Veljača 2018
Žanr Rock
Broj diskova 1
Edition date Listopad 2017
Država Kanada
Etiketa Sainas Songs
Tags Steve Sainas

Review

Album ''Simple As This'' Steve Sainasa u vlastitoj režiji 29. listopada prošle godine imao je svoj službeni datum izlaska, dok svjetska promocija ide preko kanadske kuće Sarah French Publicty.

Nakon skoro dvadeset godina rada i djelovanja u bendu Mud Dog, Steve Sainas sada se okreće solo karijeri, kojoj želi dati internacionalni predznak. Nimalo lak zadatak, budući da Steve prezentira akustičnu ''roots'' glazbu, koja je daleko od svake komercijale.

Takva glazbena forma i izričaj i inače nije baš suviše atraktivna za šire slušateljstvo. No, Steve bez obzira ide dalje u  tom svom nastojanju da baš na taj način, svojom akustičnom gitarom, kristalnim čistim i strastvenim vokalom, duhovitim pričama i dosjetkama i vrlo nadahnutom, ritmičnom svirkom donosi i predaje tu svoju energiju, kojom želi oduševiti publiku. To i čini u Vancouveru i njegovom širem područuju s izraženom željom da svemu tome dade još veći i jači značaj.

Steve Sainas je priznat i nagrađivan edukator suvremene glazbe, te inovator glazbenog obrazovanja. 2015. osvaja nagradu za najboljeg glazbenog učitelja. Njegov program ''Rock School and Recording Arts'' do sada je pokupio mnogo priznanja i nadahnuo je mnoge mlade glazbenike da se počnu profesionalno baviti glazbom i da pokreću svoje vlastte glazbene karijere.

Sam Steve 29. listopada 2017. samostalno objavljuje ovaj svoj akustični album, na kojem nam nudi deset autorskih, akustičnih pjesama. Jednako tako, "Simple as This'' nema nekih velikih dodirnih točaka s bluesom i više je okrenut modernom folk glazbenom izričaju. Shodno tome ovi materijali predstavljaju zbirku vrlo moćnih skladbi, koje na vrlo direktan način odražavaju ljudsko stanje duha i svjesti  u ovim doista turbulentnim vremenima u svijetu.

Album svojim tekstovima potiče i podrazumijeva filozofiju jedinstva u nadi da se mi kao društvo, možemo okupiti, ujediniti i izdići iznad izuzetno isključivih i destruktivnih stavova koji dominiraju svijetom. Velike stvari ispjevavaju se ovim albumom, kao nekada šezdesetih, kada su glazbenici tipa Dylan, Baez, Young i ostali prenosli tu protestnu poruku generacijama mladih i činili vrlo ''čudne'' stvari upravo toj mladoj populaciji. Koliko je glazba moćno oružje pokazalo se puno puta. Svi to jako dobro znamo. I da, upravo u tom smjeru ide i Steve, koji svoje pjesme izvodi svojim snažnim vokalom i nadahnutom i raznovrsom svirkom akustičnih gitara. Steveu su se pridružili bubnjar Kelly Stodole i basist Chad Matthews. Zajedno, ovaj trio stvara doista zadivljujuće zvučne platno, koje će vas odvesti na introspektivno putovanje s ciljem da preispitate sami sebe.

"Simple as This" Stevea Sainsa definitivno nije za ''široke narodne mase'', ali je za sve one koji vole dobru glazbu. Album je za one koji se pronalaze u toj ideji novog buđenja i samosvjesti da isključivost, radikalizam i demonstracija sile ne vode nikamo. Treba se ujediniti i okrenuti nastojanju da svi zajedno gradimo bolji svijet, društvo i bolje sutra. Utopizam, čini se.  Ali nije nemoguće... tko zna... Ta ideja stvaranja boljeg mjesta za život, boljeg svijeta, uvijek je aktualna i živa.

Mladen Lončar – Mike

Hits 1743

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42