MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Siječanj 2022
Format Albumi
Vrsta / Americana / Blues rock / Roots rock
Dodano Ponedjeljak, 07 Veljača 2022
Žanr Blues
Length 41:27
Broj diskova 1
Edition date Siječanj 2022
Država Globalno
Etiketa Samostalno
Catalog Number -
Edition details objavljeno: 21.1.2022.; producenti: She Brought Me Gasoline; snimao Jakov Ramničer u studiu Backdoor, Zagreb
Tags She Brought Me Gasoline

Review

Nakon najavnog singla "Above the Regular Crowd", s vrlo velikim zadovoljstvom preslušao sam najnoviji studijski album "There Were Times", kojeg su 21. siječnja u vlastitoj režiji objavili She Brought Me Gasoline.

Ovaj zagrebačlki country, rock n' blues Americana bend svakim svojim novim projektom ili pjesmom polučuje sve jače i znakovitije rezultate. Nije tu riječ samo o pristupu i prezentacijskoj formi, već se tu radi o priči koja doista vrijedi i ima svoju snagu, osjećajnost i neupitnu kvalitetu. Do sada sam već preslušao "brdo" albuma slične tematike i što sam više u tom filmu, to mi je sve više kristalno jasno da je pojam americane doista nevjerojatno širok i, rekao bih, nepregledan. Stoga, SBMG nudi 11 skladbi u kojima isčitavamo i čujemo kako ova priča ima svoju itekako znakovitu poruku. Naime, u posljednje vrijeme imao sam u obradi i bend iz susjedstva, koji svira isti glazbeni stil, formu, ali u tome, bez obzira na svog lidera, povratnika iz Amerike jednostavno zastajkuju, posrću i nije to, barem po meni, njihov izričaj u potpunosti. Možda bi im pomoglo da preslušaju prošli, ali i ovaj novi album benda She Brought Me Gasoline, koji bi im vjerojatno pojasnio neke osnovne postulate ove glazbene priče. I ovaj puta bazično se, u gotovo svim skladbama provlači taj "bluesy štih", što samom albumu i formi benda daje posebnost, u nekim dijelovima čak i onaj opušteni JJ Caleovski "laid-back", kojeg definitvno nije lako postići.

Kako se skladbe nižu, tako sve više i više do izražaja dolazi njihova širina, a priča poprima glazbenu širinu, koja ne poznaje granice i samo se kotrlja.

Na domaćoj sceni imamo nekoliko bendova koji "furaju" ovaj stil i, eto, ponovo ih upućujem da pažljivo preslušaju o čemu se ovdje radi i kako ova priča nudi nevjerojatna glazbena rješenja i, samim time, vjerojatno će mnogima otvoriti one poglede koji su nekima možda samo bili prikriveni.

Nije mi doista bilo teško preslušati ove gotovo 43' u kojima sam pronašao puno razloga za zadovoljstvo. A ono što se posebno čuje je vrlo iskrena i ekspresivna prezentacijska forma, sjajno usvirana i izvedena. Iskrena i čista prezentcijska forma itekako odskače od drugih glazbenih uradaka i stavlja ovaj bend u samo žarište mog glazbenog zanimanja.

Kada, primjerice, čujete kako se Maja Posavec sjajno uklopila u tu priču, nema druge, niz leđa idu trnci, nema tu zafrkancije, dečki praše kako se po naški veli: "Kak' se šika i patri!". She Brought Me Gasoline polučili su ponovo izuzetni i nadasve nadahnuti album, koji samo čeka svoju publiku.

Sjajna ekipa provjerenih glazbenika "praši" tako da se jednostavno samo po sebi postavlja pitanje - od kuda? Kako? Ma poslušajte, ovo daleko nadilazi sve ono što inače čujemo, sjajno! A kada bih vam rekao da ovaj bend čine: Kristijan (vokal, benđo, usna harmonika), Žac (gitara), Vjeko (bas) i Markan (bubanj), vjerojatno, ako ne znate, ostali bi u čudu i pitali se: kaj to nije ekipa preko velike bare? Opet smo fulali!

Country, bluegrass, folk, blues i drugi glazbeni stilovi koji vam baš sada padnu na pamet čine i daju americanu, glazbenu stilizaciju svega što koristite da stvarate svoju glazbu. Ne bih posebno izdvajao niti jednu pjesmu, ali "If you want me in your heart" daje jedan sasvim novi pristup općenito ovoj priči!

Od kada pratim ovaj bend, jasno je da imaju stalnu uzlaznu progresiju i da samo idu dalje i sami sebi postavljaju limite koje potom donose u punom opsegu i pri tome nam priređuju nezaboravni glazbeni užitak!

Izuzetno sam sretan i zadovoljan da su i ovaj puta Kristijan, Žac, Zlatko i Markan odradili su i više nego sjajan posao! Bravo! Bravo! Bravo! Čestitam! Tako se to radi!

Više nije nikakva tajna, She Brought Me Gasoline dolaze iz Zagreba i svoju prezenatcijsku formu izvode doista sjajno i efektno, u to uopće ne treba sumnjati. Albumom "There Were Times" dečki prezentiraju ovu svoju glazbenu priču i pri tome nikome ne dozvoljavaju da im se itko miješa i tako treba!

She Brought Me Gasoline i njihov drugi album "There Were Times", doista imaju snažne svjetske konotacije i to treba vrlo otvoreno priznati i PONOVO svim srcem navijam za njih!

Mladen Lončar - Mike

Hits 1141
On Values & Trash « On Values & Trash She Brought Me Gasoline Albumi Kronologija

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

IzvještajiŽestoki Partibrejkersi ispunili pulski Kaštel


Elemental spekaklom obilježio 25 godina karijere


Muse u Austriji


Željezna djeva započela svoj pohod u Ljubljani


Buč Kesidi na Šalati: rock koji rasprodaje dvorane


Povratak Josipe Lisac u Lisinski


Goran Bare i Majke „pokorili“ Split


Bluzy Threesome u Koprivnici predstavili debitantski album


Ansambl Lado i Borna Šercar's Jazziana Croatica nastupili u Splitu0


Sea Star 2023. - dan drugi


Sea Star 2023. - Dan 1.


"Queen: Bohemian Rock Symphony" u Zagrebu


Valley Of The Sun - High Priests Of Hellish Riffs


40 godina W.A.S.P.-a u Kinu Šiška


Bajaga i Instruktori vratili toplinu hladnom proljeću


Večer ugodnih glasova u Močvari


Donny McCaslin Quartet nastupio na 14. Jazzg


Sjajna glazbeno-plesna večer u izvedbi Simfonijskog orkestra HRT-a


The Mission u Boogaloou


Roger Waters u Budimpešti