MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Soldier Of Love

Bookmark

Data

Released Veljača 2010
Format Albumi
Vrsta R&B
Dodano Nedjelja, 15 Svi 2011
Žanr R&B
Length 41:58
Broj diskova 1
Edition date 2010
Država Velika Britanija
Etiketa Sony
Tags

Review

10 godina glazbene pauze je mnogo, ali ne i neobično kada se uzme u obzir da govorimo o pjevačici Sade Adu, koja se na glazbenu scenu vraća ove godine sa novim albumom Soldier Of Love, 6-im u 26 godina glazbene karijere. Bend Sade ionako nije nikada bio komercijalno nastrojen, već je djelovao kao katalizator kvalitetne mješavine prvenstveno soula i jazza čiji albumi nastaju isključivo zbog inspiracije, ali ne i potrebe.
 
Soldier Of Love nakon Lovers Rocka iz 2000-te predstavlja pokušaj koketiranja sa R&B-jem, iako osovina i dalje ostaje soft rock mješavina već spomenutih pravaca iz koje će se izdvojiti par pamtljivih singlova. Najbolji primjer je odlučna istoimena pjesma koja je već krajem prošle godine ponovno bacila svjetlo na Sade, kombinirajući blage R&B ritmove sa tekstom koji očito vuče paralele sa Sadeinim privatnim životom. 
 
Soldier Of Love već je naišao na dobar odaziv DJ-a koji će ga remiksirati da zvuči primamljivije disko podijima, no u svom originalnom obliku predstavlja jedan od Sadeinih najvećih hitova, koji se može svrstati uz Smooth Operatora i The Sweetest Taboo. Ravnodušnima vas neće ostaviti niti uvodna balada The Moon And The Sky, čija melodija je savršeno potpomognuta još uvijek odličnim glasom karizmatične Sade, jasno naznačavajući da band nije zaboravio svoje korjene.
 
Još jedan vrhunac je genijalna i gitarom prožeta Long Hard Road, melankolično djelce koje će zasigurno zasjati u live izvedbi. Posveta očevima odana je u vedrijoj Babyfather , koju je Sade neizravno posvetila svojoj kćeri, dok se dašak countryja osjeti u Be That Easy. Od ostatka nenametljivih i ponešto zaboravljivih, ali ne i loših pjesama izdvaja se senzualna Skin, romantičnog i blagog ritma koji je već karakterističan za Sade.
 
Soldier Of Love ne treba gledati kao veliki povratak zaboravljenog banda, već isključivo kao karizmatičnu zbirku vođenu nadahnućem koja ocrtava glazbenu zrelost u kojoj valja uživati.
Hits 1367

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42