MC

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Svi 2011
Format Kompilacije
Vrsta Funk / Soul / Adult Contemporary R&B
Dodano Četvrtak, 15 Rujan 2011
Žanr Soul
Length 2:12:50
Broj diskova 2
Edition date 2011
Država SAD
Etiketa Epic
Catalog Number 904542
Edition details Datum objave: 3. 5. 2011.; Snimano: 1984. - 2011.; Produkcjia: Sade
Tags

Review

Nova kompilacija hitova poznate britanske grupe Sade je u najmanju ruku ugodno dvostruko izdanje s pregršt hitova koji puno bolje zvuče ovako nego u nekoj CD seriji raznih izvođača iz osamdesetih, a budući da se Sade nisu ostavili karijere ni nakon senzualnog desetljeća, na kompilaciji se nalazi sasvim pristojan broj novijih naslova među kojima pažnju osobito zavrjeđuje jedan od boljih singlova 2010. - Babyfather s njihovog posljednjeg studijskog albuma Soldier of Love.Uz poznate pjesme i nekoliko novih (I Would Have Never Guessed i Love is Found) tu su još cover Thin Lizzyeve Still in Love with You, remix The Moon and the Sky s Jay-Z-em te By Your Side u izvedbi Neptunsa.

Dobra stvar vezana uz remix s Jay-Z-em je ta što on ima i lošijih suradnji dok je Thin Lizzy, recimo, pun pogodak koji je Sade natjerao da ne fila melodiju detaljima nego da se koncentrira na njenu suštinu. I inače su joj najbolje one pjesme u kojima se trudi što manje pokazivati beskrajne mogućnosti svog glasa.

Prezentacija novih stvari još  ne otvara nove putove za dalje. I Would Have Never Guessed je pravocrtna intimno-suptilna skladba za klavir koja ostavlja prilično dosade u zraku (onakve kakvom obiluje James Blake, kad bismo bili iskreni sami sa sobom) a Love is Found slojeviti koncept na tragu ritma Soldier of Love u koji je ubačeno nešto cabareta tako da u globalu zvuči kao sempliranje Nancy Sinatre. Kritike svejedno ne treba uzeti previše k srcu jer to su ipak samo probni baloni, uvijek ih je sigurnije ugurati u kompilacije u kojima će ili ostati nezapaženi ili imati pozitivnog efekta. Osrednje ili loše tu nije kategorija.

Istina je da su Sade već jednom izašli s kompilacijom hitova, 1994. i da su na ovoj mogli biti malo hrabriji, ali ja zaista ne vidim ništa loše u zaradi na legalan način. Da sam na mjestu menadžera grupe, vjerojatno bih im sugerirala isto jer ljudi vole kompletirati, slagati po kronologiji, drugima pokazivati svoju arhivu, regale i sl. Naravno, tu je i taj tračak nade da će se zahvaljujući kompilaciji pojaviti neki novi fanovi. Neka, u nadi je spas! Ja idem slušati Soldier of Love

Marina Vukman

Hits 1394

Posljednje recenzirano - Jazz

Posljednje recenzirano - 42