MC
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #

Data

Released Rujan 2021
Format Albumi
Vrsta / Americana / Folk / Gospel music / Roots rock / Soul blues / Modern Electric Blues
Dodano Ponedjeljak, 08 Studeni 2021
Žanr Blues
Length 49:35
Broj diskova 1
Edition date Rujan 2021
Država SAD
Etiketa Earwig Music / Blind Raccoon
Catalog Number CD-4978
Edition details objavljeno: 17.9.2021.; producentice: Elly Wininger i Julie Last; snimano: Coldbrook Productions
Tags Blind Raccoon Elly Wininger Earwig Music Julie Last

Review

Priznajem, glazbu Elly Wininger do sada nisam slušao i njezin studijski album "The Blues Never End", kojeg je prije pet dana objavila izdavačka kuća Earwig Music uz radijsku promociju Blind Raccoon, za mene osobno ima osobit značaj.

Ako niste poklonik akustičnog bluesa, bolje je da ne posežete za ovim albumom, jer će vam u tom slučaju biti vrlo teško i naporno gradivo. Naime, ova glazbenica od vrlo rane mladosti posvećena je glazbi kojoj mnogi nisu znali ni porijeklo, a kamoli neke osnovne podatke. Za neke su i danas stari blues majstori istinska nepoznanica, koja čeka da bude razotkrivena, da je počnu prihvaćati svi koji žele nešto više, teže i potpuno drugačije od sve današnje glazbene ponude.

Naravno, da bi vam se svidjelo ovo što nam dolazi iz zvučnika, ta priča mora biti dio vas samih i jednostavno morate tu biti doma. Vera Hall, Blind Willie Johnson, Lead Belly, Lightnin' Hopkins, Muddy Waters, Mississippi John Hurt i Dave Van Ronk samo su dio njezina glazbenog bića a ono svakim tonom, svakim snažnijim osjećajem postaje sve jače, postaje sve strastvenije i osebujnije. Njezina vokalna interpretacija snažno uvodi slušatelja u jedan novi, drugačiji svijet, nosi novi ugođaj, njezina gitara odaje priznemost i jednostavnost u svoj svojoj izražajnosti. I stoga će vam 13 skladbi raspoređenih u malo manje od 51 minute pružiti i dati dovoljno razloga da, kada album dođe do kraja, cijelu tu priču pokrenete ponovno.

Ellyni učitelji i istinski mentori David Bromberg i John Hammond Jr., Artie Traum, Geoff Muldaur, Danny Kalb i mnogi drugi samo su usmjerili u pravom smjeru njezinu glazbenu energiju i pustili je, da tako napišem, s lanca. To je Elly dovelo do suradnje s Marijom Muldaur i tu zapravo priča poprima ono što čujemo danas.

Tradicija i pripadajuća glazba ostaje vitalna i živa ako je konzumiraju i izvode te ponovno predaju umjetnici. I stoga ovaj set od 13 pjesama uključuje 4 autorske pjesme i 9 drugih skladbi a sve duboko ukorijenjene u tradiciju i obuzete raznim blues i gospel stilovima. Tako možete čuti utjecaje cajuna, ragtimea, old timea, jazza i countryja. Takav spoj u pravilu nema razloga biti neuspješana, već postaje snažna glazbena priča, koja će istinske glazbene i osobito blues sladokusce oduševiti svojim sadržajem. Ako ste tu doma, dragi moji, samo bez straha, krenite i nećete požaliti. Sama Elly Wininger o albumu "The Blues Never End" kaže: "I hope this album encourages an appreciation and enjoyment of that living diversity."

Mladen Lončar - Mike

Hits 313

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku