Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Elvis Presley

Događaji

1956. Elvis je imao svoj prvi nacionalni hit kada je njegova pjesma "I Forgot To Remember to Forget" došla na 1. mjesto Billboardove "Country & Western" liste.

1972. Led Zeppelin su nastupili na Western Springs stadionu pred 25.000 fanova u Aucklandu. Bio je to prvi nastup grupe na Novom Zelandu (ali i najveći broj ljudi koji je posjetio neki koncert na Novom Zelandu). Poseban vlak je dovozio ljude na koncert iz Wellingtona, a mediji su drugoga dana izvještavali kako se koncert moglo čuti 5 milja od stadiona.

1977. The Jam su potpisali za Polydor Records za 6.000 funti.

1984. Van Halen su hitom "Jump" zasjeli na prvo mjesto američke liste singlova i tamo se zadržali 5 tjedana.

1985. grupa U2 je započela svoju prvu veliku sjevernoameričku turneju po arenama. Prvi koncert održali su u "Dallas Reunion" areni u Texasu.

1989. Simple Minds dosegli su broj 1. britanske liste singlova hitom "Belfast Child". S ukupnim trajanjem od 6 minuta i 39 sekundi bio je to drugi najduži broj 1 nakon hita "Hey Jude" grupe The Beatles.

1995. Madonna se popela na prvo mjesto američke liste singlova pjesmom "Take A Bow". Na njemu je ostala 7 tjedana.

1995. Na privatnoj zabavi, organiziranoj za 1200 odabranih izvanika, na završnoj večeri golf turnira "Frank Sinatra Desert Classic", Frank Sinatra je održao svoj posljednji nastup u živo ikada. Nastup je završio pjesmom "The Best Is Yet To Come".

2003. The Rolling Stonesi su zasjeli na prvo mjesto američke liste bogatih ("Rich List"), s najvećom zaradom u glazbenoj industriji. Lista se bazirala na zaradi ostvarenoj u 2003. godini u kojoj je bend održao "Forty Licks" turneju zahvaljujući kojoj su zaradili 212 milijuna dolara od prodaje ulaznica, DVD-ova, DVD-ova i suvenira. Drugi na listi bio je Bruce Springsteen dok su na trećem mjestu bili The Eaglesi.

40licks

2007. Fall Out Boy bili su na prvom mjestu američke liste albuma svojim 4. studijskim izdanjem "Infinity On High", dok je s druge strane "bare" na prvom mjestu britanske liste singlova bio hit "Ruby" britanske grupe Kaiser Chiefs.

Rođeni

1943. George Harrison, gitarista i vokal grupe The Beatles. Harrison je napisao hit iz 1969. "Something" koji je The Beatlesima zaradio prvo mjesto na američkoj i četvrto mjesto britanskoj listi singlova. Kao solo glazbenik, zapažen uspjeh ostvario je pjesmama "My Sweet Lord" iz 1970. i "All Things Must Pass" iz 1971. koja je bila broj 1 u Americi. Harrison je, također, bio član super grupe Travelin Wilburys, koju su još činili Tom Petty i Bob Dylan.

george harrison

1971. Daniel Powter, kanadski pjevač, vlasnik hita "Bad Day" iz 2005. godine. Pjesma je bila dio Coca Coline europske reklamne kampanje.