Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

duane allman boulevard

Događaji
2001. dio autoceste 19 u blizini mjesta Macon u saveznoj državi Georgiji dobio je ime ‘Duane Allman Boulevard’ po slavnom gitaristu. Duane je na toj prometnici poginuo u motociklističkoj nesreći u listopadu 1971. godine.

1945. Nat King Cole imao je prvi album na vrhu novouspostavljene američke ljestvice albuma s ‘A Collection of Favourites’.
1973. The O’Jays su se našli na vrhu američke ljestvice singlova s ‘Love Train’. Grupa je ušla u Rock and Roll Hall of Fame 2005. godine.
1985. ‘Easy Lover’ dvojice Philova, Baileyja i Collinsa, dospjela je na čelno mjesto britanske ljestvice singlova. Bailey je bio bivši pjevač Earth, Wind & Fire, a Collins nekadašnji bubnjar i pjevač Genesis.
1990. Kanadska ‘one-hit wonder’ Alannah Myles imala je singl na prvom mjestu američke ljestvice. ‘Black Velvet’ na britanskoj je ljestvici dosegao drugo mjesto.
1998. britanski pjevač Mark Morrison osuđen je na godinu dana zatvora nakon što je pokušao izbjeći prethodno dosuđenu kaznu dobrotvornog rada. Dvije godine ranije imao je veliki hit ‘Return of the Mack’. U zatvoru je prešao na muslimansku vjeru i uzeo ime Abdul Rahman. Nakon izlaska iz zatvora još je nekoliko puta kršio zakon.

2000. klub Močvara ponovno je otvoren nakon nekoliko mjeseci neaktivnosti. Prvotno je 1999. otvoren u Runjaninovoj ulici u Zagrebu, da bi šest mjeseci kasnije bio prisiljen napustiti prostor. Za novi prostor odabran je objekt nekadašnje tvornice Jedinstvo uz savski nasip, gdje se klub nalazi i danas.
Rođeni:

1946. Klaus Dinger, njemački glazbenik, najpoznatiji kao bubnjar i koautor pjesama krautrock grupe Neu!. Profesionalnu karijeru je započeo kao član Kraftwerk, no tamo se zadržao vrlo kratko, kao i njegov kolega iz Neu!, Michael Rother. Osim toga, osnovao je krautrock/new wave sastav La Duesseldorf te bio članom još nekoliko bendova. Poznat je po svom ‘motorik’ načinu bubnjanja. Preminuo je 2008. godine.
1960. Nena, rođena kao Gabriele Susanne Kerner, njemačka glazbenica. Nakon početaka u bendu The Stripes, Nena je 1981. osnovala bend nazvan prema svom nadimku. Njihova karijera je kulminirala megahitom ’99 Luftballons’ dvije godine kasnije. Nakon zapadanja u anonimnost u 90-ima, u novom stoljeću se vratila snimanju i nastupanju. Izdala je dvanaest samostalnih albuma te četiri s bendom Nena.
1970. Sharon Helga Corr, irska glazbenica i TV lice, najpoznatija kao pjevačica i violinistica pop rock sastava The Corrs.