Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

arctic monkeys

Događaji
2003. Arctic Monkeys su u Grapes pubu u Sheffieldu održali svoj prvi nastup u karijeri.

1969. The Rolling Stones su javnosti predstavili svog novog gitarista, Micka Taylora. Dvadesetogodišnjak je prethodno bio članom John Mayall’s Bluesbreakers.
1970. ‘The Long And Winding Road’ je postao jubilarni 20. singl na američkom broju jedan za The Beatles. Skinut je s zadnjeg albuma grupe, ‘Let It Be’.

1975. John Lennon je održao svoj zadnji TV nastup u životu. Pojavio se u emisiji ‘Salute To Sir Lew Grade’, a izveo je ‘Slipin And Slidin’ i ‘Imagine’. Posljednjih pet godina života nije nastupao na televiziji.
1975. Peter Frampton je održao prvi od dva uzastopna nastupa u Winterland Ballroom u San Franciscu. Nastupi su snimljeni i poslužili su kao osnova za slavni live album ‘Frampton Comes Alive’.

frampton

1987. Drugi album Whitney Houston, jednostavno nazvan ‘Whitney’, osvanuo je na vrhu britanske ljestvice. Uz to, debitirao je na vrhu američke ljestvice, a prva četiri singla s albuma su dosegla vrh ljestvice singlova, što dotada nije uspjelo nijednoj ženi.
1992. Na vrh američke ljestvice albuma dospio je Billy Ray Cyrus, otac Miley Cyrus, s albumom ‘Some Gave All’, a na vrh britanske ‘Abba-esque EP’, album Erasure s četiri obrade ABBA-e.

Rođeni

1968. David Gray, britanski kantautor. Prvi album je izdao 1993., no nije postigao veći uspjeh do ‘White Ladder’, hit albuma iz 2000. godine. Na njemu su se našli njegovi do danas najveći hitovi poput ‘Babylon’, ‘Please Forgive Me’ i ‘Sail Away’. Ukupno je izdao deset studijskih albuma, a dobio je četiri nominacije na Brit Awards.
1970. Rivers Cuomo, američki glazbenik, najpoznatiji kao pjevač i gitarist benda Weezer.