Na današnji dan
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

arctic monkeys

2003. Arctic Monkeys su u Grapes pubu u Sheffieldu održali svoj prvi nastup u karijeri.

Događaji

1969. The Rolling Stones su javnosti predstavili svog novog gitarista, Micka Taylora. Dvadesetogodišnjak je prethodno bio članom John Mayall’s Bluesbreakers.
1970. ‘The Long And Winding Road’ je postao jubilarni 20. singl na američkom broju jedan za The Beatles. Skinut je s zadnjeg albuma grupe, ‘Let It Be’.

1972. Clyde McPhatter, originalni glavni pjevač grupe The Drifters, je preminuo od srčanog udara u New Yorku. 1950. se pridružio Billy Ward & The Dominoes, 1953. je osnovao The Drifters, i imao je nekoliko samostalnih hitova, uključujući "Lover Please" iz 1962. godine. Posthumno je primljen u Rock and Roll Hall of Fame 1987. godine.

1975. John Lennon je održao svoj zadnji TV nastup u životu. Pojavio se u emisiji ‘Salute To Sir Lew Grade’, a izveo je ‘Slipin And Slidin’ i ‘Imagine’. Posljednjih pet godina života nije nastupao na televiziji.
1975. Peter Frampton je održao prvi od dva uzastopna nastupa u Winterland Ballroom u San Franciscu. Nastupi su snimljeni i poslužili su kao osnova za slavni live album ‘Frampton Comes Alive’.

frampton

1987. drugi album Whitney Houston, jednostavno nazvan ‘Whitney’, osvanuo je na vrhu britanske ljestvice. Uz to, debitirao je na vrhu američke ljestvice, a prva četiri singla s albuma su dosegla vrh ljestvice singlova, što dotada nije uspjelo nijednoj ženi.
1992. na vrh američke ljestvice albuma dospio je Billy Ray Cyrus, otac Miley Cyrus, s albumom ‘Some Gave All’, a na vrh britanske ‘Abba-esque EP’, album Erasure s četiri obrade ABBA-e.

1995. Alanis Morissette je objavila svoj studijski album "Jagged Little Pill". Album je prodan u više od 30 milijuna primjeraka širom svijeta, a Morissette je postala prva kanađanka koja je postigla američki broj 1. "Jagged Little Pill" sadrži je masovne hitove "You Oughta Know", "Hand In My Pocket", "Ironic" i "You Learn".

Rođeni

1940. Bobby Freeman, afroamerički soul i R&B pjevač, tekstopisac i producent, koji je 1958. imao singl na američkom i britanskom broju 5, "Do You Want To Dance". Pjesmu su obradili (kao "Do You Wanna Dance") Del Shannon, The Beach Boys, Johnny Rivers, Bette Midler, John Lennon, Cliff Richard, Marc Bolan & T.Rex, Mamas & The Papas i Ramones. Freeman je preminuo prirodnom smrću 23. siječnja 2017. u dobi od 76 godina.

1949. Dennis Locorriere, pjevač i gitarist soft rock skupine Dr. Hook koji su imali hitove iz 1970-ih "The Cover Of Rolling Stone", "A Little Bit More", "When You're In Love With A Beautiful Woman" and "Sylvia's Mother".

1951. Howard Lees, gitarist američkog rock sastava Heart koji su 1987. imali singl na američkom broju 1 i britanskom broju 3 sa "Alone". Heart su prodali preko 35 milijuna albuma širom svijeta.

1952. američki rock gitarist Russell Javors, najpoznatiji kao ritam gitarist Billyja Joela od 1976. do 1989.

1957. Rolf Brendel, bubnjar njemačke grupe Nena, koji su 1984. imali singl na britanskom broju 1 i američkom broju 2 sa "99 Red Balloons".

1968. David Gray, britanski kantautor. Prvi album je izdao 1993., no nije postigao veći uspjeh do ‘White Ladder’, hit albuma iz 2000. godine. Na njemu su se našli njegovi do danas najveći hitovi poput ‘Babylon’, ‘Please Forgive Me’ i ‘Sail Away’. Ukupno je izdao deset studijskih albuma, a dobio je četiri nominacije na Brit Awards.
1970. Rivers Cuomo, američki glazbenik, najpoznatiji kao pjevač i gitarist benda Weezer.

1976. Jason Brown, pjevač engleskog boy benda Five koji su 1998. imali singl na britanskom broju 2, "Everybody Get Up", i 1999. singl na britanskom broju 1, "Keep On Movin".

IzvještajiPlacebo + Jonathan na Šalati


Habib Koite nastupio na 4. Backstageu


Inciter predstavili novi album u Hard Placeu


Novigrad je postao dom bluesa


Konstrakta u Zagrebu


Kids form the sky u Močvari


Dark alternativa u Boogaloou


Prepuna pulska Arena ispratila odlazak velikana


Artistični Urban sa svojom četvorkom popunio pulski Kaštel


Zatvoren je INmusic #15


INmusic festival - dan 3.


Drugi dan INmusic festivala


Otvoren je jubilarni 15. INmusic festival


Vlajternativni dokumentarac prikazan u Zadru


Rival Sons - rock je živ i diše punim plućima


Kasabian kao šlag na tortu jubilarnog INmusica


Nick Cave And The Bad Seeds na INmusicu


Njihovo veličanstvo The Killers


Deftones na INmusicu


Gogol Bordello razvalili Main Stage