Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

style-prom

1983. Nova grupa Paula Wellera, The Style Council, održala je svoj prvi nastup na anti-nuklearnom dobrotvornom koncertu u Londonu. Na okupu su ostali šest godina, izdavši pet studijskih albuma, od kojih je jedan dospio do vrha britanske ljestvice, a dva do drugog mjesta.

1966. ‘Monday Monday’ grupe The Mamas and the Papas zasjeo je na čelno mjesto američke ljestvice singlova. Singl je u Britaniji dosegao treće mjesto, a priskrbio je grupi i Grammy za najbolju pop izvedbu dua ili grupe s vokalom.

1967. Psihodelični bend Pearls Before Swine počeo je snimati svoj prvi album, ‘One Nation Underground’. Iza benda je stajao idejni začetnik Tom Rapp, koji se nakon nekoliko albuma s grupom prestao baviti glazbom i postao odvjetnikom. PBS je utjecao na mnoge kasnije psihodelične i eksperimentalne sastave, među kojima i This Mortal Coil.

1977. The Jam su s debitantskim singlom ‘In the City’ započeli niz od 18 uzastopnih top 40 singlova na britanskoj ljestvici, što je do danas rekord. Zadnji u tom nizu bio je njihov posljednji singl, ‘Beat Surrender’ , ujedno i bendov četvrti broj jedan na toj ljestvici.
1977. The Eagles su bili na vrhu američke ljestvice singlova s ‘Hotel California’. Njihov najveći hit im je osigurao Grammy za snimku godine, a gitarski solo je u magazinu Guitarist proglašen najboljim svih vremena.

1991. Wilson Pickett priveden je zbog ulaska automobilom u dvorište gradonačelnika Englewooda u New Jerseyju. Pritom je glazbenik izvikivao i prijetnje smrću, a vozio je u pijanom stanju. To je bio jedan od mnogih sukoba sa zakonom Wilsona Picketta, a zanimljivo je da je iste godine uvršten u Rock and Roll Hall of Fame.
2006. Snow Patrol su s ‘Eyes Open’ zasjeli na vrh britanske ljestvice albuma. Njihov drugi album taj je uspjeh postigao samo šest dana nakon izdavanja. Album je 15. najprodavaniji u 2000-ima u Britaniji.

Rođeni

1946. Gerard ‘Jerry’ Nolan, američki glazbenik, najpoznatiji kao bubnjar New York Dolls i Johnny Thunders and the Heartbreakers. Preminuo je 1992. godine.
1969. Eagle-Eye Lanoo Cherry, švedski glazbenik, poznat po svom hitu ‘Save Tonight’ iz 1997. godine. Sin je glazbenika Dona Cherryja i brat Neneh Cherry.

1986. Matthew ‘Matt’ Helders, britanski glazbenik, najpoznatiji kao bubnjar sastava Arctic Monkeys.