Na današnji dan

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

BRUCE 2012

 

Događaji:
2012. Bruce Springsteen je u Madridu održao najdulji koncert svoje karijere. Set od 32 pjesme je trajao čak tri sata i 48 minuta i time je nadmašen stari rekord iz 1980. godine.

1955. Colonel Tom Parker ugovorio je prvi sastanak s Elvisovim menadžerom Bobom Nealom, a u svrhu preuzimanja brige nad glazbenikovom karijerom. Parker je bio Elvisov menadžer od 1956. do Elvisove smrti 1977. godine.
1965. Dva su velika britanska benda održala prvi koncert u SAD-u: The Kinks i The Moody Blues.
1971. ‘Tapestry’ Carole King se popeo na vrh američke ljestvice albuma i tamo ostao čak 15 uzastopnih tjedana. Prodan je u preko 25 milijuna primjeraka diljem svijeta, dobio četiri Grammyja te je uvršten na 36. mjesto liste najboljih albuma svih vremena prema Rolling Stoneu.
1973. Dolly Parton je snimila ‘I Will Always Love You’, kasniji hit za Whitney Houston.
1979. Anita Ward je imala singl na britanskom broju jedan, ‘Ring My Bell’. Bio je to njen jedini veći hit.
1999. Tinejdžerica je izgubila život među publikom na koncertu grupe Hole (predvođene Courtney Love) na Hultsfred festivalu u Švedskoj.
2001. ‘The Invisible Band’ škotske skupine Travis zasjeo je na vrh britanske ljestvice albuma. Sadrži hitove ‘Sing’ i ‘Side’.

Rođeni:
1943. Barry Manilow, rođen kao Barry Alan Pincus, američki glazbenik i producent. Iznimno aktivan pjevač i zabavljač proslavio se hitovima ‘Mandy’ i ‘Can’t Smile Without You’, a, iako nije bio miljenik kritike, dobio je pohvale od Sinatre i Dylana. Prodano je preko 80 milijuna primjeraka njegovih albuma.
1947. Gregg Alan Rolie, američki glazbenik, najpoznatiji kao suosnivač bendova Santana i Journey, u kojima je bio pjevač i klavijaturist.
1958. Jello Biafra, rođen kao Eric Reed Boucher, američki glazbenik, najpoznatiji kao pjevač punk rock sastava The Dead Kennedys. Nakon Kennedysa započeo je samostalnu karijeru, a održava i ‘spoken word’ nastupe te je i politički aktivan.