Premijere

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Regionalne blues rock snage 4 Hombres & Flowery predstavljaju novi singl "Ugasit ću svjetla", 20 godina nakon što je pjesma originalno snimljena, sada u potpuno novom blues ruhu i ženskoj vokalnoj interpretaciji koja privlači pažnju.

Pjesma je originalno nastala 2001. godine, a snimljena je za grupu Helios, čiji su članovi i autori sadašnji gitarist i basist 4 Hombres & Flowery, Darko Knežević i Mersad Pivčić. "Ideja da se pjesma snimi dogodila se sasvim slučajno. Kada sam jedan dan svirao gitaru u kući slučajno sam počeo pjevati uz gitaru pjesmu Ugasit' ću svjetla. Moja kćer Saša je upitala, tata čija je to pjesma? Kada sam joj odgovorio da je naša nije mi povjerovala. Tada sam pomislio da je vrijeme da je ponovo uradimo u novom ruhu" otkriva frontman benda, Darko Knežević, dodajući kako je i nagovor prijatelja utjecao da je 4 Hombres & Flowery ponovno ožive.

Pjesma prije svega govori o "trendu" koji je u to vrijeme, 2001. godine, bio jedino rješenje za mnoge ljude na ovim prostorima, a to je odlazak za boljim sutra, ostavljanju ljudi i mjesta koje volimo.

"Ne dozvolite da ostanete zadnji i morate gasiti svjetla svoga grada, nego upalite novo, sjajnije" jasno poručuju 4 Hombres & Flowery, koji i sami ističu kako je i u 2024. godini nažalost taj trend i dalje aktualan, pa tematika pjesme i dalje stoji, kako danas, tako i u budućnosti.

Glazbu novog singla potpisuje Darko Knežević, tekst potpisuje Mersad Pivčić, dok aranžmane kao i uvijek potpisuje cijeli bend. Pjesma je snimljena krajem ožujka u Jajcu u studiju ''Maci'', gdje je i ovoga puta snimanje, produkciju, miks i mastering napravio njihov šesti član, Matt Hellyer. U istom studiju je snimljen i spot koji na prigodan način dočarava jedinstvenu atmosferu same pjesme koja će se slušateljima zasigurno zavući u uho.

Singl "Upalit ću svjetla" slušajte na svim streaming servisima od petka, 3. svibnja.IzvještajiZagreb Music Fest, 2. dan - kišni ured se ipak smilovao


Manifest crnila u Močvari: Stonebride/Luxus Lord/Prisonplanet


Zagreb Music Fest, 1. dan


Lord Of The Dance nastupili u Zagrebu


BadBadNotGood u Šibeniku


Galerija fotografija: Lord Of The Dance u Splitu


Diddle In The Middle i Bonaster


Stingove čarolije u intimnom ozračju Arene


Alex Sipiagin Quartet zaključio Rovinj Spring Jazz


Edo Maajka zatvorio ovogodišnji Beerfest


Drugi dan katarzičkog iskustva s Rammstein u Beogradu


Nastupom Baby Lasagne završen Sea Star Festival


Bill Frisell na 33. festivalu JazzTimeRijeka


Beerfest 2024. dan 3.


Nastavljen je 33. JazzTimeRijeka


Bizarnost u Tvornici kulture koju niste smjeli propustiti


Ni kiša nije ugasila Vatru na Šalati


Spektakularan Rammstein u Beogradu održao prvi koncert


Bosak & Second Hand Band odlični u klubu Boogaloo


Počeo 33. JazzTimeRijeka