Recenzije
A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L LJ M N NJ O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž #
Tough Love: Best Of The Ballads


Bookmark

Data

Released Svibanj 2011
Format Kompilacije
Vrsta Heavy metal / Hard rock / Contemporary Pop/Rock / Album Rock / Arena Rock / Pop-Metal
Dodano Ponedjeljak, 21 Studeni 2011
Žanr Rock
Length 59:55
Broj diskova 1
Edition date Svibanj 2011
Država SAD
Etiketa Geffen Records
Catalog Number B0015499-02
Edition details Datum objave: 10.5.2011. Digitally Mastered and Assembled at Universal Mastering - West, Santa Monica, CA.(P)(C) 2011 Geffen RecordsDistributed by Universal Music Distribution.
Tags

Review

Nakon četrnaest studijskih albuma, više od dvadeset koncertnih turneja, mnogobrojnih priznanja i nagrada, liječenja od ovisnosti o drogama i svega ostalog što čini jedan slavan rock bend, Aerosmith su odlučili svoju preko četrdeset godina dugu karijeru okruniti još jednom kompilacijom (ovo im, naime nije prva, prisjetimo se samo Greatest Hits iz 1980., Big Ones iz 1994., ili pak Devil's Got a New Disguise: The Very Best of Aerosmith iz 2006.). Ovaj put riječ je o njihovim najljepšim baladama, točnije njih 12 za američko, odnosno 16 za britansko tržište.


 
Na Tough Love: Best of the Ballads nema ni jedne nove pjesme, neke sežu u daleke sedamdesete (Dream On), dok ih je većina ipak nastala u osamdesetim i devedesetim godinama prošlog stoljeća, pa ovaj album predstavlja svojevrstan presjek njihove glazbene karijere. Ono što će obožavateljima vjerojatno privući pažnju, pa i začuditi ih, jest odabir nekih pjesama, kojima se doduše ne može osporiti kvaliteta i popularnost, ali isto tako teško da ih se može uvrstiti u balade – Love In An Elevator, Rag Doll, dok nedostaju na primjer Hole In My Sole, You See Me Crying, Fallen Angels, Lay it Down. 'Propust' je djelomično ublažen uvrštavanjem velikog hita I Don't Want To Miss A Thing kao uvodne pjesme na britanskoj verziji albuma.
 
Ipak, ova kompilacija čini jednu skladnu cjelinu, zahvaljujući stilu koji ovaj bend njeguje dugi niz godina. Još jedanput Aerosmith je podsjetio na svoju dosljednost; ovo je bend kojeg vrijeme nije pregazilo, pa svojim prepoznatljivim identitetom, kako vizualnim, tako i auditivnim, zvuče jednako svježe danas, kao i prije 20, 30 i više godina.

Poznavatelje njihovog glazbenog opusa ne treba posebno upoznavati sa pjesmama na ovom albumu, jer sve redom su hitovi, od klasika Angel, preko Cryin' i Crazy koje nas vraćaju u devedesete i automatski podsjećaju na živopisne videospotove sa Aliciom Silverstone u glavnoj ulozi, pa do najemotivnije, epske Dream On koja zatvara ovaj album i, usudila bih se reći, najbolje pristaje uz njegov naziv, budući se radi o baladi u pravom smislu te riječi.
 
Obožavatelje će sigurno razveseliti ovaj Aerosmithov potez, jer s nostalgijom će se prisjetiti njihovih najljepših pjesama, dok je onima manje upućenima (a takvih, vjerujem, osobito među mlađim generacijama još uvijek ima), ovo idealna prilika da upoznaju jedan od najvećih rock bendova svih vremena.
Branka Kunstek
Hits 1452

Posljednje predstavljeni jazz albumi

Posljednja 102

Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici